Anna Kuvaja

Kuvaja2

Valmistuttuaan musiikin maisteriksi pianisti Anna Kuvaja piti ensikonserttinsa erinomaisin arvosteluin vuonna 2008 Helsingissä ja on sen jälkeen soittanut lukuisia konsertteja sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi hän on tehnyt useita kantanauhoja YLE:lle ja hän on esiintynyt lukuisilla mielenkiintoisilla festivaaleilla.

Kuvaja esiintyy monipuolisesti niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterisoittajanakin, monien eri taiteilijoiden kanssa. Hän on tunnettu myös fortepianistina ja hän on kantaesittänyt monta nykymusiikkiteosta. Vuodesta 2010 Kuvaja on toiminut tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, jossa hän on suosittu opettaja.

Kuvaja aloitti pianonsoitonopintonsa Kuhmossa ja siirtyi 16-vuotiaana Espoon musiikkiopistoon Katarina Nummi-Kuisman oppilaaksi. Sen jälkeen seurasivat ammattiopinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajiaan olivat Tuija Hakkila ja Liisa Pohjola. Opintoja syvensivät myös useat mestarikurssit, vaihto-opiskelu Pariisin konservatoriossa Henri Bardan johdolla sekä Zürichin oopperan orkesteriakatemia vuosina 2005-2007.

Vuonna 2016 Anna julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”Fluvial” levymerkillä Alba Records. Levy on saanut upeita arvosteluja, mm. 5 tähteä BBC Music Magazine -lehdessä, joka ylisti sitä näin: ” häikäisevä ensilevy…voimakasta Schubertia”.

Valtion musiikkitoimikunta myönsi Annalle taiteilija-apurahan vuodeksi 2017.

Lue lisää tästä.