Anton Mejias

AntonMeijas02

Anton Mejias (2001) aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Hänen ensimmäinen opettajansa oli Meri Louhos. Vuonna 2010 hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen opettajanaan Teppo Koivisto ja nykyisin myös Niklas Pokki. Hänet hyväksyttiin myös Pietarin Rimski-Korsakovin konservatorioon.

Ensimmäisen soolokonserttinsa Anton piti 8-vuotiaana esittäen mm. säveltämänsä 12 preludin sarjan (kesto noin 40 min). Tämän jälkeen hän on pitänyt useita omia resitaaleja ja esiintynyt lukuisissa Sibelius-Akatemian tilaisuuksissa ja musiikkijuhlilla.

Anton on osallistunut mestarikursseille opettajinaan muun muassa Zhe Tang, Claudio Martinez Mehner, Vladislav Bronevetzky, Janne Mertanen, Antti Siirala ja Andrzej Jasinski.

Anton sai vuonna 2016 ensimmäisen palkinnon Suomen Steinway Piano Festivaalilla omassa kategoriassaan (15-17 -vuotiaat) ja edusti Suomea ensimmäisen kerran kansainvälisellä Steinway Piano Festivaalilla Hampurissa.

Tänä vuonna (2017) Anton oli nuorin osanottaja Århusin kansainvälisessä pianokilpailussa kategoriassaan sekä nuorin välierään päässyt kilpailija. Anton saavutti Tampereen pianokilpailussa (2017) toisen palkinnon ja oli niin ikään nuorin osanottaja sekä välierässä että finaalissa. Hän soitti finaalissa Tampereen Filharmonian säestyksellä Rahmaninovin kolmannen pianokonserton. Hän lienee nuorin suomalainen koskaan, joka on esittänyt orkesterin kanssa kyseisen teoksen.

Antonia ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto sekä Martin Wegelius -säätiö.