Jenni Lappalainen

unspecified-3

Pianisti Jenni Lappalainen aloitti musiikkiopintonsa Lahden konservatoriossa. Hän opiskeli Kööpenhaminan, Pariisin (Conservatoire National de Région de Boulogne) ja Brysselin konservatorioissa. Pariisissa hän suoritti Premier Prix’t ja Brysselissä maisterintutkinnot pianonsoitossa ja kamarimusiikissa. Hänen opettajinaan toimivat mm. Hortense Cartier-Bresson, Alexandar Madzar ja Boyan Vodenitcharov. Brysselissä hän opiskeli myös kaksi lukuvuotta fortepianon soittoa Piet Kuijkenin johdolla.

Jenni Lappalainen esiintyy soolopianistina, orkesterisolistina ja kamarimuusikkona. Hän on soittanut konsertteja mm. Aino Acktén kamarifestivaalilla ja suunnitellut ja toteuttanut musiikkia, runoutta ja näyttämötaidetta yhdistäviä esityksiä Helsingin Juhlaviikkojen Runokuu-festivaalille.

Hän on perustanut Lahteen kolme kertaa järjestetyn klassisen musiikin Avauksia- festivaalin, jonka taiteellisena johtajana ja yhtenä esiintyjistä hän toimi.

Lappalainen on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Hän konsertoi unkarilaisen huippuviulistin, Antal Zalain, kanssa ja pianoduona Eero Heinosen kanssa.

Wieniläisklassisen ja romantiikan ajan teosten lisäksi Jenni Lappalaisen soolo- ohjelmistossa on keskeisellä sijalla ranskalainen musiikki. Viimeisimmistä konserttiohjelmista mainittakoon Lisztin Années de Pèlerinage III vuosi, Debussyn preludien II kirja ja Ravelin G-duuri-konsertto.

Jenni Lappalainen on opettanut pianonsoittoa useissa musiikkioppilaitoksissa, tällä hetkellä Kauniaisten musiikkiopistossa. Lappalainen kirjoittaa aktiivisesti musiikista ja hänen kirjoituksiaan on ollut esillä alan julkaisuissa.