Jukka Nykänen

DSC_3935-2

Jukka Nykänen (s. 1976) aloitti pianonsoiton opiskelun Espoon musiikkiopistossa Kata Nummen oppilaana ja jatkoi opintojaan Teppo Koiviston johdolla Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2004. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Konstantin Bogino, Liisa Pohjola, Eero Heinonen sekä Matti Raekallio. Pianonsoiton lisäksi hän on opiskellut mm. sävellystä, improvisaatiota sekä lied- ja kamarimusiikkia.

Nykänen on esiintynyt mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla. Lisäksi hän on soittanut mm. Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterien ja Vantaan viihdeorkesterin solistina.

Suomen lisäksi Nykänen on konsertoinut Saksassa, Japanissa ja USA:ssa.

Nykänen on esiintynyt säännöllisesti TV:ssä ja radiossa ja julkaissut kaksi hänen omista pianosovituksistaan koostuvaa soololevyä, joista toisen (Pianovirtuoso, 2007) Helsingin Sanomat valitsi yhdeksi vuoden parhaista levyistä. Hän on työskennellyt paljon teatterin ja oopperan parissa ja säveltänyt useita musikaaleja.

Nykäselle myönnettiin joulukuussa 2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.

Lue lisää Jukka Nykäsestä täältä.

Lue lisää The Fabulous Bäckström Brothersista täältä.