Petri Bäckström

BackstromP

Petri Bäckström tunnetaan itsensä täysillä peliin laittavana ja monipuolisena näyttämötaiteilijana. Hän debytoi oopperalaulajana vuonna 2000, Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2001 ja Savonlinnan Oopperajuhlilla 2003. Hän vierailee säännöllisesti kaikilla merkittävillä oopperanäyttämöillä Suomessa. Hän on ollut finalisti Timo Mustakallio laulukilpailussa (2000) ja Lappeenrannan (2002) laulukilpailussa. Hän on myös tullut toiseksi kilpatanssin Suomen mestaruuskisoissa vuonna 1994 (prechampion, vakiotanssit). Bäckström on Sibelius-Akatemian opintojen jälkeen jatko-opiskellut ulkomailla mm. Roomassa (Renato Federighi), Wienissä (Irina Gavrilovici), Lontoossa (David Harper) ja Hampurissa (Anna Bergamo).

Petri Bäckströmin repertuaari ulottuu keskeisistä klassikkoteoksista uusiin nykymusiikkiteoksiin. Oopperanäyttämöiden ja konserttilavojen ulkopuolella hän on työskennellyt myös teattereissa ja vapaan kentän kokeellisissa produktioissa erikokoisissa rooleissa, päärooleista pieniin sivurooleihin, mm. Bohemen Rodolfo, Hoffmannin kertomusten nimirooli, Philip Glassin Madrigal Opera (ensilevytys), Kirmo Lintisen Fitness-oopperan päärooli sekä suuri määrä karakterirooleja (mm. Pang, Goro, Gaston, Tsekalinski, Basilio, Monostatos, Spalanzani).

Petri Bäckström on työskennellyt mm. seuraavien kapellimestarien ja ohjaajien kanssa: Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, Hannu Lintu, Michael Güttler, Cornelius Meister, Susanna Mälkki, Marco Marelli, Jan Latham-König.

Petri Bäckström on toiminut 2010-2013 itsenäisen Ooppera Skaala -ryhmän taiteellisena johtajana.

Lue lisää The Fabulous Bäckström Brothersista täältä.