Richard Goode

Richard Goode 3 c Steve Riskind

Richard Goode (s. 1943 Yhdysvallat) aloitti pianonsoiton opintonsa Elvira Szigetin ja Claude Frankin oppilaana, ja jatkoi niitä Nadia Reisenbergin (Mannes College of Music) sekä Rudolf Serkinin (Curtis Institute) johdolla. Goode on voittanut lukuisia palkintoja, mm. Young Concert Artists -palkinnon, Clara Haskil -kilpailun 1. sijan sekä Avery Fisher -palkinnon. Goode toimi Marlboron festivaalin sekä musiikkikoulun taiteellisena johtaja yhdessä Mitsuko Uchidan kanssa vuosina 1999–2013.

Goode on esiintynyt laajalti eri orkestereiden solistina kotimaassaan ja Euroopassa. Orkestereista mainittakoon Los Angeles Philharmonic, Orchestre de Paris, Metropolitan Opera Orchestra, The Cincinnati Symphony, Boston Symphony Orchestra ja Orchestre National de Lyon. Kapellimestareina ovat toimineet mm. Herbert Blomstedt, Andris Nelsons, Fabio Luisi, Gustavo Dudamel, David Zinman ja Ton Koopman. Goode on myös pitänyt lukuisia resitaaleja Yhdysvaltojen ja Euroopan tärkeimmissä konserttikeskuksissa. Hän on mm. esittänyt Beethovenin 32 pianosonaattia sekä New Yorkissa että Lontoossa.

Goode on tehnyt lähes kolmekymmentä levytystä Nonesuch-levymerkille. Viimeisimmistä mainittakkoon levytys Beethovenin pianokonsertoista Budapestin Festivaaliorkesterin kanssa Iván Fischerin johdolla vuodelta 2009, joka sai Grammy-ehdokkuuden. Gooden kokonaislevytys Beethovenin pianosonaateista sai erinomaisen vastaanoton ja Grammy-ehdokkuuden. Goode on myös levyttänyt Mozartin pianokonserttoja yhdessä Orpheus-kamariorkesterin kanssa sekä duolevyn partnerinaan Dawn Upshaw.

Tällä kaudella Goode esiintyy mm. New Yorkin Mostly Mozart Festival -orkesterin solistina, Edinburghin festivaalilla sekä Lontoossa, Budapestissa, Madridissa, Tukholmassa ja Helsingissä. Hän on myös solistina Iván Fischerin johtaman Budapestin Festivaaliorkesterin kiertueella Unkarissa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi Goode pitää resitaaleja ympäri kotimaataan, mm. Carnegie Hallissa.

Lue lisää tästä.