Severin von Eckardstein

IMG_8413.15a

Severin von Eckardstein (s. 1978, Saksa) aloitti 12-vuotiaana Barbara Szczepanskan erityislahjakkaiden nuorten luokalla Robert Schumann Musiikkikorkeakoulussa. Hän jatkoi opintojaan Karl-Heinz Kämmerlingin opissa ja valmistui Berliinin Universität der Künstesta Klaus Hellwigin oppilaana. Hän on opiskellut myös International Piano Academy Lake Comossa. Lisäksi hän on ottanut yksityistunteja Alfred Brendeliltä sekä osallistunut mestarikursseille opettajinaan mm. Vitalij Margulis, Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher ja Menahem Pressler.

Eckardstein voitti Brysselin Kuningatar Elisabeth -pianokilpailun vuonna 2003. Tätä edelsivät palkinnot Bolzanon Busoni -kilpailuista 1998, Münchenin ARD:stä 1999 ja Leedsin kilpailusta 2000, jossa hänet palkittiin myös parhaasta nykymusiikkiteoksen esityksestä. Hänelle myönnettiin Euroopan kulttuuripalkinto (2002) sekä Echo Classic -palkinto (2003).

Vuonna 2007 Eckardstein debytoi Royal Concertgebouw Orchestran solistina Paavo Järven johdolla. Vuonna 2012 vuorossa oli Jaap van Zwedenin johtama Dallas Symphony Orchestra. Hän on myös esiintynyt solistina mm. Valery Gergievin, Philippe Herreweghen ja Marek Janowskin johdolla.

Eckardsteinin konsertteja on kuultu Euroopan merkittävimpien konserttitalojen lisäksi Yhdysvalloissa ja Aasiassa sekä arvostetuimmilla pianofestivaaleilla kuten Ruhrin, Aldeburghin, Miamin, Roque d’Antheronin ja Gilmoren festivaaleilla. Hän on myös nuorimpia Amsterdamin Concertgebouwn Meesterpianisten -sarjan taiteilijoita kautta aikojen, jossa hän esiintyy jälleen tänä vuonna. Hän esiintyy myös aktiivisesti kamarimuusikkona, mm. Franziska Hölscherin kanssa perustamassaan Klangbrücken-konserttisarjassa.

Lue lisää täältä.