Festivaali

Pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään kahdettakymmennettä kertaa 1.–5.8.2018. Festivaalilla kuullaan jälleen kansainvälisesti merkittävien suomalaisten ja ulkomaalaisten pianotaiteilijoiden sekä nuorten lahjakkuuksien konsertteja. Juhlien pääkonserttipaikka on Serlachius-museo Gösta. Ohjelma julkistetaan alkuvuodesta 2018.

TIEDOTUSVÄLINEILLE

Vapaa julkaistavaksi 14.2.2017

Pianon mestari Richard Goode tähdittää Mäntän Musiikkijuhlia elokuussa

Suomen ainoa jokavuotinen kansainvälinen pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 2.–6.8.2017.

Juhlien ulkomaalaiset tähtivierailijat ovat yhdysvaltalainen pianolegenda Richard Goode ja saksalainen nuoren polven virtuoosi Severin von Eckardstein. Festivaalin kotimaisia huippuja ovat mm. pianistit Eero Heinonen, Olli Mustonen ja fortepianistit Anna Kuvaja ja Eveliina Kytömäki. Suomi100-juhlavuodella on festivaalin ohjelmistossa tärkeä osa.

Mäntän Musiikkijuhlat panostaa jälleen nuoriin. Konserteissa kuullaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestettävän Tampereen pianokilpailun palkittuja sekä nuoria pianisteja Nuorten pianoakatemiasta, Sibelius-Akatemiasta ja festivaalin kansainvälisiltä mestarikursseilta.

Satavuotiasta Suomea juhlistetaan ohjelmakokonaisuudella Suomalaisen pianomusiikin historia; eilen, tänään ja huomenna, joka on valittu osaksi Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Juhlilla kuullaan kantaesityksiä sadan vuoden ajalta. Kantaesityksensä saavat sekä Erkki Melartinin pianoteos Per speculum in enigmatae, op. 93 (1914–15) että uudenuutukainen Eero Hämeenniemen Variazioni polifoniche.

Juhlilla julkistetaan myös Martti Anhavan tuore käännös André Giden kirjasta Notes sur Chopin.

Musiikkijuhlat jatkaa yhteisövastuukonserttitoimintaansa yhteisötaidepedagogi Krista Pyykösen johdolla päivä- ja vanhainkodeissa, kehitysvammaisten palvelukeskuksissa sekä vastaanottokeskuksissa.

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 1999 pianotaiteilija Niklas Pokki.

Lisätietoja:

Niklas Pokki
taiteellinen johtaja
niklas.pokki@uniarts.fi
040 7073429

Jaana Luuppala
tuottaja
jaana.pianoaura@gmail.com
045 8903434