Mestarikurssit

Konserttilavalle astuessaan pianistilla on takanaan valtava määrä pitkäjänteistä työtä. Teoksen opettelu ja oman tulkinnan löytäminen on pitkä ja monivaiheinen prosessi. Mestarikurssit tarjoavat inspiroivan ympäristön uusien musiikillisten vaikutteiden ja näkökulmien syntymiselle. Mäntän Musiikkijuhlien mestarikurssin ainutlaatuinen henki syntyy sekä korkeatasoisesta konserttisarjasta että musiikkijuhlien kurssilaisten ja esiintyjien muodostamasta taiteilijayhteisöstä.

Tänä vuonna olemme halunneet tarjota Mäntän Musiikkijuhlien yleisölle mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse. Tule kuuntelemaan, miten Valeria Resjan ja Juhani Lagerspetz avaavat opettaessaan teoksia, niiden taustoja ja esittämisen saloja. Tämän lisäksi Angela Hewitt pitää yhden päivän mestarikurssin Nuorten Pianoakatemialaisille torstaina 6.8.2015. Kurssien alkaessa 3.8.2015 löydät Mestarikurssi-valikon alta opetusaikataulun, josta näet oppituntien aikataulut. Tunnit kestävät noin 45 minuuttia kerrallaan ja ne pidetään Koskelan koulukeskuksessa. Olisi toivottavaa, että kuulijat saapuisivat ajoissa ja lähtisivät vasta tunnin päättyessä. Näin opetukseen ei tule turhia häiriöitä.

Lisätietoja mestarikursseista antaa kurssisihteeri Anni Kaartinen 045 6360 560 tai mmjmasterclasses@gmail.com .

Nuorten Pianoakatemialaisia on mahdollisuus kuulla mestarikurssin loppukonsertissa 7.8.2015 ja Nuoret Taiteilijat -konsertissa 8.8.2015.