Mestarikurssit

Konserttilavalle astuessaan pianistilla on takanaan valtava määrä pitkäjänteistä työtä. Teoksen opettelu ja oman tulkinnan löytäminen on pitkä ja monivaiheinen prosessi. Mestarikurssit tarjoavat inspiroivan ympäristön uusien musiikillisten vaikutteiden ja näkökulmien syntymiselle. Mäntän Musiikkijuhlien mestarikurssin ainutlaatuinen henki syntyy sekä korkeatasoisesta konserttisarjasta että musiikkijuhlien kurssilaisten ja esiintyjien muodostamasta taiteilijayhteisöstä.

Vuoden 2017 festivaalilla järjestetään tuttuun tapaan myös Mäntän kansainväliset pianon mestarikurssit, joita myös yleisön on mahdollisuus päästä kuuntelemaan. Taiteen täyttämä pikkukaupunki ja Mäntän Musiikkijuhlien korkeatasoinen konserttisarja luovat opiskelijoille ainutlaatuisen oppimisympäristön. Tänä vuonna opettajana on Antti Hotti. Osan kurssiin sisältyvistä tunneista voi saada myös festivaalin taiteilijoilta Eero Heinoselta ja Severin von Eckardsteinilta. Lisätietoja saa kurssisihteeriltä.

Viiden päivän kurssi järjestetään 31.7.-4.8. ja sen hinta on 620 euroa. Hinta sisältää opetuksen (5 x 45min), harjoittelutilat, illalliset Ravintola Göstassa, majoituksen, aamiaiset ja vapaan pääsyn kaikkiin festivaalin tapahtumiin. Kurssiin sisältyviä viittä oppituntia on myös mahdollista levittää aikavälille 31.7.-6.8., jolloin pääsee nauttimaan koko festivaalin tarjonnasta ja pystyy välissä pitämään vapaapäiviäkin.  Tällöin hinta on 750 euroa. Pelkkä opetus, harjoittelutilat ja pääsy kaikkiin festivaalin tapahtumiin maksaa 250 euroa.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää 5.6.2017 mennessä osoitteeseen mmjmasterclasses@gmail.com. Kerro hakemuksessa aikaisemmasta opiskelutaustastasi tai vaihtoehtoisesti liitä hakemukseen CVsi. Ilmoita myös opettajatoiveesi, kurssilla soitettava ohjelmistosi ja mahdollinen majoitustarpeesi. Kurssille hyväksymisestä ilmoitetaan viimeistään 12.6. ja kurssin maksu tulee suorittaa 30.6.2017 mennessä tilille FI14 8000 1970 6383 50. Vastaanottaja on Mäntän Musiikkijuhlat Tuki Ry.