Mestarikurssit

Konserttilavalle astuessaan pianistilla on takanaan valtava määrä pitkäjänteistä työtä. Teoksen opettelu ja oman tulkinnan löytäminen on pitkä ja monivaiheinen prosessi. Mestarikurssit tarjoavat inspiroivan ympäristön uusien musiikillisten vaikutteiden ja näkökulmien syntymiselle. Mäntän Musiikkijuhlien mestarikurssin ainutlaatuinen henki syntyy sekä korkeatasoisesta konserttisarjasta että musiikkijuhlien kurssilaisten ja esiintyjien muodostamasta taiteilijayhteisöstä.

Vuoden 2016 festivaalilla järjestetään tuttuun tapaan myös Mäntän kansainväliset pianon mestarikurssit, joita myös yleisön on mahdollisuus päästä kuuntelemaan. Taiteen täyttämä pikkukaupunki ja Mäntän Musiikkijuhlien korkeatasoinen konserttisarja luovat opiskelijoille ainutlaatuisen oppimisympäristön. Tänä vuonna opettajia on kaksi:  Antti Hotti ja Peter Tuite.

Tuite opettaa 31.7.-4.8. ja Hotti 1.-5.8. Hotin kurssin voi jakaa myös aikavälille 1.-7.8.

Viiden päivän kurssin hinta on 600 euroa.  Hinta sisältää opetuksen (5 x 45min), harjoittelutilat, illallisen Ravintola Göstassa, majoituksen ja vapaan pääsyn kaikkiin festivaalin tapahtumiin. Kurssiin sisältyviä viittä oppituntia on myös mahdollista levittää aikavälille 1.-7.8., jolloin pääsee nauttimaan koko festivaalin tarjonnasta ja pystyy välissä pitämään vapaapäiviäkin.  Tällöin hinta on 750 euroa. Pelkkä opetus, harjoittelutilat ja pääsy kaikkiin festivaalin tapahtumiin maksaa 300 euroa.

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää 6.6.2016 mennessä osoitteeseen mmjmasterclasses@gmail.com. Kerro hakemuksessa aikaisemmasta opiskelutaustastasi tai vaihtoehtoisesti liitä hakemukseen CVsi. Ilmoita myös opettajatoiveesi, kurssilla soitettava ohjelmistosi ja mahdollinen majoitustarpeesi. Kurssille hyväksymisestä ilmoitetaan viimeistään 13.6. ja kurssin maksu tulee suorittaa 30.6.2016 mennessä tilille FI14 8000 1970 6383 50. Vastaanottaja on Mäntän Musiikkijuhlat Tuki Ry.