Age Juurikas

Age Juurikas aloitti vuonna 1986 musiikkiopintonsa Merike Brügerin ja Toivo Nahkurin pianoluokalla Tallinnan Music High Schoolissa, valmistuen oppilaitoksesta vuonna 1998. Hän jatkoi opintojaan Viron Musiikki Akatemiassa Peep Lassmannin ja Toivo Nahkurin johdolla, ja valmistui musiikin kandidaatiksi vuonna 2004. Vuosina 2004-2007 Juurikas opiskeli Moskovan konservatoriossa Vera Gornostayevan pianoluokalla (avustajina Sergei Glavatski, Maksim Filippov, sekä Darja Petrova), valmistuen maisteriksi vuonna 2007. Vuonna 2008 Juurikas aloitti tohtoriopinnot Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa.

Age Juurikas on suorittanut edellisen lisäksi ulkomaanopintoja Sibelius-Akatemiassa Matti Raekallion (2000-2001), ja Liisa Pohjolan (2002-2003) opissa, sekä Karlsruhen musiikkiyliopistossa Kalle Randalun johdolla. Hän on myös osallistunut useita kertoja Viktor Merzanovin ja Nina Serjoginan mestarikursseille.

Age Juurikkaalle on kertynyt kilpailumenestystä seuraavista kilpailuista: Interpreters of the Baltic States “Alternative ‘97” Riikassa vuonna 1998 (3.sija), Vainiunasin kansainvälinen pianokilpailu Liettuassa (1. sija, sekä kolme erikoispalkintoa), ja “Con Brio ´98”-kilpailu Tallinnassa (pääpalkinto, sekä kaksi erikoispalkintoa). Kansainvälisessä “Arthur Rubinstein in memoriam”-pianokilpailussa Bydgoszczissa Juurikas sai 4. palkinnon, sekä erikoispalkinnon. Tallinnan kansallisissa pianokilpailuissa vuonna 2002 Juurikas sai ensimmäisen palkinnon.

Juurikas on esiintynyt pianistina ja kamarimuusikkona Virossa, Norjassa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Suomessa, Tanskassa, Ranskassa, Puolassa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa. Hän on toiminut Viron kansallisorkesterin, Latvian kansallisorkesterin sekä Ukrainan akateemisen kansallisorkesterin solistina. Age Juurikas on konsertoinut useilla kansainvälisillä festivaaleilla, mm. The Piano -festivaalilla ja Glasperlenspiel-festivaalilla Tallinnassa, sekä Upbeat/Nordic Talents-festivaali Norjassa.

Age Juurikkaan lempisäveltäjiin lukeutuvat Sergei Rachmaninov, Sergei Prokofiev, sekä muita venäläissäveltäjiä. Hänen repertuaarinsa sisältää myös virolaisten säveltäjien, kuten Eduard Tubinin teoksia. Vuonna 2003 Juurikas voitti ensimmäistä kertaa jaetun Neeme Järvi Young Musician -palkinnon.