Ahti Alavillamo

Ahti Alavillamo (s. 2002) aloitti pianonsoiton opiskelun vuonna 2009 Kuula-Opistossa Vaasassa, missä hän soitti mm. Anton Ylikallion oppilaana. Vuodesta 2019 alkaen Alavillamo on opiskellut pianonsoittoa Espoon Musiikkiopistossa Junio Kimasen opissa. Alavillamo on ollut vuodesta 2021 alkaen Nuorten pianoakatemian opiskelija. Hän on osallistunut myös mm. Konstantin Boginon, Gergely Boganyin, Paavali Jumppasen ja Henri Sigfridssonin mestarikursseille.

Alavillamo on esiintynyt monissa mm. Kuula-Opiston ja Espoon Musiikkiopiston järjestämissä konserteissa sekä useasti Korsholman Musiikkijuhlilla Vaasassa. Hänen merkittävimpiä konserttejaan ovat olleet Nuorten solistien konsertti Vaasan Kaupunginorkesterin kanssa (2018), toimiminen Topelius -konserttihankkeen pianistina (2018) ja Pictures -konserttihankkeen pianistina (2020) sekä konsertti Korsholman Musiikkijuhlilla Albert Sahlströmin kanssa (2020).

Alavillamo on osallistunut mm. Leevi Madetoja -pianokilpailuun ja Tampereen pianokilpailuun (2021). Vuonna 2019 Alavillamo voitti oman sarjansa Lakeus Soi -pianokilpailussa.