Anne-Mari Pahkala

Anne-Mari Pahkala (s.1984) on suunnittelija ja taiteilija, joka työskentelee vahvan arvopohjan ohjaamana. Pahkalan designfilosofia ammentuu luonnonvoimista sekä ihmisyyden kokemuksista. Pahkalan työssä muoti on ennen kaikkea tapa tutkia ja tulkita ympäröivää maailmaa. Hänen taiteellinen työnsä tasapainoilee muodin ja visuaalisen, esittävän pukusuunnittelun välimaastossa.

Pahkalan ovat valinneet suunnittelijakseen useat esiintyvät artistit kuten Saara Aalto ja Jannika B, sekä niin poliitikot kuin yksityishenkilöt. Hänen töitään on ollut esillä useissa kansainvälisissä taide- ja design-näyttelyissä Euroopassa ja Kiinassa. Pahkalan ylellisiä uniikkiasuja nähdään vuosittain presidentin linnan juhlassa Suomen itsenäisyyspäivänä. Monivaiheiset yksityiskohdat ja voimakas värien käyttö vastakohtineen ovat ominaista Pahkalan teoksissa. Hän suosii työssään korkealaatuisia luonnonmateriaaleja sekä uusiokierrätettyä materiaalia.

Oppinsa hän on saanut Italiassa, venetsialaisessa historiallisessa ateljeessa sekä laaja-alaisen kokemuksensa kautta. Vuonna 2016 Pahkalan kansanedustaja (kok.) Sofia Vikmanille suunnittelema uniikkiasu valittiin menestyksekkäästi “Linnan Kuningattareksi”. Vuonna 2018 Suomen Kansallismuseo arkistoi 10-vuotista uraansa juhlineen suunnittelijan suunnitteleman ilta-asun kokoelmiinsa.