Beatrice Rana

25-vuotias Beatrice Rana on tehnyt suuren vaikutuksen kansainvälisessä taidemusiikin maailmassa ja saanut osakseen konserttien järjestäjien, kapellimestareiden, kriitikoiden ja yleisön varauksettoman ihailun monissa maissa.

Vuosi 2017 oli merkityksellinen hänen urallaan, koska silloin ilmestyi hänen levytyksensä Bachin Goldberg-variaatioista (Warner Classics).  Kriitikot ympäri maailman ylistivät levytystä, ja se sai kaksi huomattavaa levypalkintoa: Gramophone Classical Musicin ”Vuoden nuori taiteilija” -palkinnon ja ”Vuoden löytö” Edison-palkinnon. Kesäkuussa 2018 hänet valittiin vuoden naistaiteilijaksi Classic BRIT Awards -tilaisuudessa Royal Albert Hallissa.

Beatrice esiintyy maailman tunnetuimmissa konserttisaleissa ja festivaaleilla, mm. Wienin konserttitalossa ja Musikvereinissa, Berliinin Philharmoniessa, Amsterdamin Concertgebouwssa, New Yorkin Lincoln Centerissä ja Carnegie Hallissa, Zürichin Tonhallessa, Lontoon Wigmore Hallissa, Royal Albert Hallissa ja Royal Festival Hallissa, Pariisin Théâtre des Champs-Elysées -salissa, Kölnin Philharmoniessa, Münchenin Philharmoniessa, Prinzregententheaterssa ja Herkules-salissa. Hän on esiintynyt mm. Verbierin musiikkijuhlilla, Ruhrin pianofestivaalilla, La Roque d’Anthéronin ja Montpellierin festivaaleilla, Bukarestin Enescu-festivaalilla, Mostly Mozart -festivaalilla Lincoln Centerissä, Los Angelesin Walt Disney Hallissa ja Hollywood Bowlissa sekä Kennedy Centerissa Washington D.C.:ssä.

Hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien kapellimestareiden kanssa: Riccardo Chailly, Antonio Pappano, Trevor Pinnock, Susanna Mälkki, Leonard Slatkin ja Zubin Mehta. Hänen solistitehtäviinsä orkestereiden kanssa sisältyvät esiintymiset London Philharmonic Orchestran, Birminghamin orkesterin, BBC:n sinfoniaorkesterin, Philadelphian orkesterin, Los Angelesin filharmonikkojen, Detroitin sinfoniaorkesterin, Dallasin sinfoniaorkesterin, Soulin filharmonikkojen, Ranskan kansallisorkesterin, Tonkünstler-orkesterin, Luzernin sinfoniaorkesterin, Santa Cecilia-akatemian sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Pietarin filharmonikkojen kanssa.

Vuonna 2015 Beatrice teki ensimmäisen levytyksensä, joka sisälsi Prokofjevin toisen ja Tshaikovskin ensimmäisen pianokonserton. Kapellimestarina oli Antonio Pappano ja orkesterina Santa Cecilia -musiikkiakatemian sinfoniaorkesteri. Levytys sai hienot arvostelut ja Gramophone-lehden ”Editor’s Choice” ja BBC Music Magazinen ”Newcomer of the Year -palkinnot.

Vuonna 2013 Beatrice voitti toisen palkinnon ja yleisöpalkinnon merkittävässä Van Cliburn -kilpailussa. Hän oli herättänyt huomiota jo voittaessaan 18-vuotiaana ensimmäisen palkinnon ja kaikki erikoispalkinnot kansainvälisessä Montrealin pianokilpailussa 2011.

Beatrice esiintyi ensimmäisen kerran orkesterin kanssa 9-vuotiaana soittaen Bachin f-molli-konserton. Hän on valmistunut Nino Rota -konservatoriosta Monopolissa, jossa hän opiskeli myös sävellystä Marco della Sciuccan oppilaana.  Beatrice opiskelee nyt Benedetto Lucan johdolla Roomassa.

Lue lisää Beatrice Ranasta tästä.