Folke Gräsbeck

Pianotaiteilija, musiikin tohtori Folke Gräsbeck on maamme eturivin pianisteja ja kotimaisen pianomusiikin merkittävimpiä esittäjiä ja asiantuntijoita.

Gräsbeck on esittänyt yli kaksi kolmannesta Sibeliuksen n. 600 sävellyksestä, ja hän on yksi BIS-levy-yhtiön laajan Sibeliuksen musiikkia sisältävän, 68 CD-levyn sarjan, pääesiintyjistä. Gräsbeck soittaa sarjan 24:llä CD:llä mm. Sibeliuksen koko soolopianotuotannon sekä runsaasti kamarimusiikkia ja liediä. Levytykset ovat saaneet loistavat kansainväliset arviot.

Gräsbeck on esiintynyt omin konsertein, orkesterin solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina useissa Euroopan maissa, USA:ssa, Japanissa, Israelissa, Egyptissä, Botswanassa, Zimbabwessa ja Mexicossa. Hän on esittänyt yli 30 pianokonserttoa eri orkesterien solistina, mm. kapellimestarien Ma­riss Jan­sons, Okko Kamu, Osmo Väns­kä, Juk­ka-Pek­ka Sa­ras­te, Han­nu Lin­tu, Ro­bert Ca­net­ti, Pao­lo Fer­ra­ra, Ingo Reihl, Pet­ri Sa­ka­ri, Ari Ra­si­lai­nen, Sau­li Huh­ta­la, Miklos Er­de­lyi kanssa.

Folke Gräsbeck opiskeli pianonsoittoa Turun konservatoriossa Tarmo Huovisen oppilaana ja voitti vuoden 1973 Maj Lind -pianokilpailun vain 17-vuotiaana. Myöhemmin hän täydensi opintojaan Lontoossa Maria Curcio-Diamandin johdolla.

Lue lisää täältä.