Geoffrey Burleson

Geoffrey Burleson on konsertoinut menestyksekkäästi Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa soolokonsertein, orkestereiden solistina, kamarimuusikkona ja jazzpianistina. New York Times -lehdessä hänen sooloesityksiään on kuvattu ”eloisiksi” ja ”vaikuttaviksi” ja on kehuttu hänen kykyään ”hallita ja projisoida vaihtelevia musiikin ominaispiirteitä menettämättä rytmistä voimaa tai spontaanisuuden ja erilaisten värivivahteiden tuomaa tunnetta”. Boston Globe -lehti pitää Burlesonia merkittävänä pianistina, jolla on ”ensiluokkainen läsnäolon taito ja jonka esitykset ovat ”suorastaan huikaisevia”.

Hän on esiintynyt mm. Pariisissa (Église St-Merri), New Yorkisssa, Roomassa (American Academy), Ateenassa (Mitropoulos Hall), Mexico Cityssä (Kansallinen taidemuseo), Rotterdamissa (De Doelen), Chicagossa (Dame Myra Hess -konserttisarja), Bostonissa, Washingtonissa, Sveitsissä, Englannissa, Espanjassa. Hän on esiintynyt myös monilla kansainvälisillä festivaaleilla mukaan lukien Bardin, Monadnockin, Santanderin (Espanja), Talloiresin (Ranska) musiikkijuhlat sekä International Keyboard Institute & Festival New Yorkissa ja Interharmony International Music Festival Italiassa.

Geoffrey Burleson on esiintynyt useiden orkestereiden solistina, mukaan lukien Buffalo Philharmonic, New England Philharmonic, Boston Musica Viva, Pioneer Valley Symphony, Arlington Philharmonic ja Holland Symfonia Hollannissa. Hänen ohjelmistonsa on sisältänyt Mozartia, Weberiä, Saint-Saënsiä ja myös Gershwiniä, Yehudi Wyneria, David Rakowskia ja Klaas de Vriesiä.

Geoffrey Burleson esiintyy nykyisin ensisijaisena pianosolistina American Modern Ensemblen, Boston Musica Vivan kanssa sekä Tribeccan nykymusiikkifestivaalilla ja IMPetus-triossa, jossa esiintyvät laulaja Maria Tegzes ja kitaristi Dave ”Knife” Fabris. Hän on myös Princetonin yliopiston Richardson Chamber Players -yhtyeen jäsen. Geoffrey Burleson on esiintynyt aikaisemmin Kreikassa ja Yhdysvalloissa ALEA III:n, Bostonin yliopiston nykymusiikkiyhtyeen, pianosolistina viiden kauden ajan. Viimeisimpiä kiertueohjelmia on ollut ”Akoka: Messiaen Remix”, CD-levy ja konserttiohjelma, johon on sisältynyt Messieanin Aikojen lopun kvartettoja David Krakauerin ja DJ Solcalledin Messiaenin kvarteton inspiroimat uudet teokset. Produktion muut muusikot ovat David Krakauer klarinetti, Matt Haimovitz, sello ja Todd Reynolds, viulu. ”Akoka” CD-levyn ansiosta Geoffrey Burleson sai ehdokkuuden vuoden 2015 Juno Award for Classical Album of the Year -palkinnon saajaksi.

Geoffrey Burleson on esiintynyt duona monien merkittävien muusikoiden kanssa, mukaan lukien Bostonin sinfoniaorkesterin konserttimestari Malcolm Lowe, saman orkesterin entinen ensihuilisti Jacques Zoon, viulistit Bayla Keyes, Mary Rowell, Rolf Schulte ja sellistit Matt Haimovitz ja Rhonda Rider. Hän on työskennellyt maailmankuulujen säveltäjien kanssa ja kantaesittänyt Gunther Schullerin, Vivian Finen, William Kraftin, David Rakowskin, Lior Navokin, Hayes Biggsin, Barbara Whiten, Jeffrey Stadelmanin, Jason Eckardtin, Evan Johansonin ja muiden säveltäjien soolo- ja duoteoksia. Jazzpianistina Geoffrey Burleson on esiintynyt Yhdysvalloissa ja sen ulkopuolella soolokonsertein ja useissa jazzyhtyeissä. Boston Globe -lehti on kehunut hänen jazz- esityksiään ja kiittänyt erityisesti hänen ”soolojaan, jotka ovat täynnä komplisoituja harmonisia ja rytmisiä kuvioita” sekä hänen ”kompakteja ja dramaattisia” sovituksiaan niinkin erilaisten taiteilijoiden kuin Eric Dolphy ja Patti Smith teoksista. Geoffrey Burlesonin toiminta jazzmuusikkona on vienyt hänen myös Bakuun Azerbaidžanissa, jossa hän esiintyi sekä yksin että vokalisti Coco Yorkin kanssa American Voices -järjestön tukemassa hankkeessa.

Parhaillaan Geoffrey Burleson levyttää Camille Saint-Saënsin soolopianotuotantoa, viisi CD-levyä, uuteen Naxos Grand Piano -levysarjaan. Uuden sarjan ensimmäinen julkaisu oli Saint-Saëns: Complete Piano Works 1: Complete Piano Etudes. Osat Saint-Saëns Complete Piano Works 2: Character Pieces (Vol. 3) ja Dances & Soveniers (Vol. 4) on jo julkaistu, ja ne ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton kansainvälisessä musiikkilehdistössä, esim. Gramophone, International Record Review, Diapason (Ranska) ja saanut myös International Piano Choice -mainintoja International Piano Magazine -lehdessä. Muita merkittäviä levytyksiä ovat Roy Harrisin kaikki pianoteokset (Naxos) ja Vincent Persichettin kaikki pianosonaatit (New World Records), kaksi CD-levyä, joissa Persichettin kaksitoista sonaattia julkaistaan yhdessä ensimmäistä kertaa. Persichetti-levytys on saanut loistavia arvosteluja esim. BBC Music Magazine ja Gramophone -lehdissä, ja Fanfare ja American Record Guide nimesi sen yhdeksi vuoden 2008 parhaista levyistä. Viimeaikaisia levytyksiä on myös Odd Couple (Oxingdale Records), sellisti Matt Haimovitzin kanssa tehty levytys, joka sisältää Barberin ja Carterin sonaatit sekä David Sanfordin ja August Read Thomasin uudempia teoksia.

Geoffrey Burleson on saanut hopeamitalin kansanvälisessä pianolevytysten kilpailussa ja erityismaininnan Vienna Modern Masters -kansainvälisessä kilpailussa. Hän on saanut Saksan valtion apurahan työskentelyyn Berliinin taideakatemiassa. Hän on opiskellut Peabody-konservatoriossa, New England -konservatoriossa ja Stony Brook yliopistossa. Hänen merkittävimpiä opettajiaan ovat olleet Gilbert Kalish, Leonard Shure, Veronca Jochum, Lillian Freundlich, Tinka Knopf ja Audrey Bart Brown.

Geoffrey Burleson opettaa Princetonin yliopistossa ja on professori ja pianomusiikin osaston johtaja City University of New Yorkin Hunter collegessa. Hän kuuluu myös City University of New Yorkin tohtorikoulun, New Yorkissa toimivan International Keyboard Institute & Festivalin ja italialaisen Interharmony kansainvälisen musiikkifestivaalin opettajakuntaan.

Geoffrey Burlesonin kotisivut.