Hannu Alasaarela

Hannu Alasaarela (s. 1994) aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana yksityisen vapaasäestyksen opettajan johdolla. 12-vuotiaana hän siirtyi Oulunsalon taidekouluun Kimmo Pihlajamaan ja myöhemmin myös Jouko Tötterströmin oppiin. Tällä hetkellä Alasaarela opiskelee pianonsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan ohjauksessa. Hän on saanut ohjausta myös Hui-Ying Liu-Tawaststjernalta, Liisa Pohjolalta ja Niklas Pokillta.

Alasaarela sai ensipalkinnon vuoden 2012 Leevi Madetoja -pianokilpailussa. Hänet on palkittu myös Helmi Vesa -pianokilpailussa 2015 ja Tampereen pianokilpailussa 2017. Syksyllä 2017 Alasaarela pääsi kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finaaliin ainoana eurooppalaisena pianistina. Hänet palkittiin myös parhaasta Kaija Saariahon pakollisen teoksen tulkinnasta ja Yleisradio kutsui hänet kantanauhaäänityksiin.

Alasaarela on esiintynyt runsaasti sooloresitaalein Suomessa ja Baltian maissa. Hän on soittanut Oulu Sinfonian. Tampere filharmonian, Helsingin kaupunginorkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina. Hän on esiintynyt myös kamarimuusikkona ja liedpianistina mm. Elina Vähälän ja Elin Rombon kanssa.

Alasaarela säveltää myös omaa musiikkia. Erityistä kiitosta hän onkin saanut uuden musiikin tulkinnoistaan. Hän tekee mielellään yhteistyötä säveltäjien kanssa.