Henry Tikkanen

Henry Tikkanen (s. 1971 Varkaus) on suomalainen keittiömestari. Hän voitti suomalaisen Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2001. Hän työskenteli tuolloin helsinkiläisessä G. W. Sundmans -ravintolassa. Tikkanen edusti Suomea vuoden 2003 Bocuse d’Or –kilpailussa sijoittuen kymmeneksi.

Tikkanen toimii keittiömestarina ja yhtenä ravintoloitsijana vuonna 2013 perustetussa Gösta-ravintolassa, joka toimii Serlachius-museo Göstan yhteydessä Mäntässä. Muina ravintoloitsijoina ovat Michelin-palkitun Olo-ravintolan ravintoloitsija Pekka Terävä ja Pasi Heinonen. Gösta-ravintolan tavoitteena on kehittyä Euroopan parhaaksi museoravintolaksi. Puhtaita ja tuoreita paikallisia kotimaisia raaka-aineita annoksissaan hyödyntävä ravintola onkin saanut jo suitsutusta kävijöiltään.

Ravintola Göstan vierailijoiksi kutsutaan vuosittain useita koti- ja ulkomaisia huippukokkeja, joiden luomia annoksia tarjoillaan Ruoka on taidematka -tapahtumissa. Ravintolan ja taidemuseon tiloissa vuosittain järjestettävästä Mänttä Food & Art -tapahtuma on noussut Suomen arvostetuimpien fine dining -ruokatapahtumien joukkoon. Vuoden 2017 tapahtumassa ruokaa loihti muun muassa vuonna 2015 maailman parhaaksi keittiömestariksi valittu ranskalainen Michel Bras, jonka ravintola sai ensimmäiset kolme Michelin-tähteä jo 1990-luvulla.

Keittiömestari Tikkanen on työskennellyt aiemmin esimerkiksi myös ravintola Haviksessa, hotelli Kämpissä (ravintola est 1887) ja Villa Störsvikissä (Siuntio).

Lue lisää Ravintola Göstasta tästä.