Ilona Liiman

Ilona Liiman (s.2004) opiskelee pianonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Niklas Pokin johdolla. Pianonsoiton Ilona aloitti kuusivuotiaana. Vuosina 2012-2017 Ilona opiskeli Porvoonseudun Musiikkiopistossa Mäntsälän toimipisteessä opettajanaan Anu Holländer.

Nuoresta iästään huolimatta Ilona on osallistunut useille mestarikursseille, joilla häntä on opettanut ulkomaiset ja kotimaiset pianistit. Tänä kesänä hän osallistuu viidettä kertaa Mäntän Musiikkijuhlien kansainväliselle mestarikurssille.

Ilona on esiintynyt lukuisissa oppilaskonserteissa ja nuorisokoulutuksen matineoissa. Hän on esiintynyt Porvoonseudun opettajaorkesterin solistina 2016 ja Avanti!n solistina Porvoon Suvisoitossa 2018. Ilona soittaa myös aktiivisesti kamarimusiikkia.

Ilona on osallistunut Leevi Madetoja-pianokilpailuun v. 2015. Lustlik Klaver pianokilpailuista Tallinnassa Ilona sai jaetun ensimmäisen palkinnon v. 2013 ja ensimmäisen palkinnon v. 2015. Steinway Festival Helsinki-kilpailussa v. 2016 hän saavutti 3. palkinnon ja v. 2018 hän sai 1. palkinnon omassa ikäluokassaan.

Pianonsoiton lisäksi Ilonan elämään kuuluu myös kuorolaulu. Hän aloitti laulamisen 8-vuotiaana Mäntsälän musiikkiopiston kuorossa ja on jatkanut laulamista edelleen osalllistuen Sibelius-Akatemian kuoroprojekteihin.