Jeremy Denk

Kiinnostavimpien tämän hetken amerikkalaispianistien joukkoon lukeutuva Jeremy Denk on tunnettu häikäisevän pianisminsa ohella myös New Yorker -lehden kolumnistina, Think Denk -blogin kirjoittajana ja oopperalibretistinä. Hänet valittiin Musical America -julkaisun Vuoden instrumentalistiksi ja Avery Fisher -palkinnon saajaksi 2014.

Denk on esiintynyt mm. New Yorkin ja Los Angelesin filharmonikoiden, Clevelandin, Bostonin, Chicagon, San Franciscon ja Lontoon sinfoniaorkesterien solistina sekä pitänyt soolokonsertteja niin New Yorkissa, Philadelphiassa kuin Bostonissakin. Hän vierailee säännöllisesti mm. Verbierin, Tanglewoodin ja Aspenin musiikkijuhlilla sekä Mostly Mozart -festivaalilla.

Runsaasti levyttänyt Denk on saavuttanut mainetta mm. Charles Ivesin ja György Ligetin teosten levytyksillä. Viulisti Joshua Bellin kanssa Denk on julkaissut palkitun albumin French Impressions. Bachin Goldberg-muunnelmien levytys 2013 päätyi saman tien listaykkökseksi Billboardissa, New Yorkerissa sekä New York Timesissa.

Lue lisää täältä.