Laura Sippola

Laura Sippolan seitsemäs soolojulkaisu Intermezzo on kerännyt kehuja. Pianisti-laulaja-lauluntekijä​ käsittelee lauluissaan vanhenemisen ja onnellisuuden teemoja. Tuore lauluntekijätohtori on tarttunut tuttuihin aiheisiin ennennäkemättömällä kulmalla. Peter Engberg kitaroissa, Tuure Koski bassossa ja Kepa Kettunen rummuissa on ollut Sippolan luottoryhmä jo toistakymmentä vuotta. Laura Sippola &Tuki soi kuin kirkkaimmilleen hiottu jalokivi.

Laura Sippola (1974 Lapua) ​on pianisti ja laulaja-lauluntekijä ja hänen Intermezzo-albuminsa julkaistiin tammikuussa 2018. Levy on Sippolan seitsemäs levyjulkaisu.

Sippola valmistui Suomen ensimmäiseksi lauluntekijätohtoriksi 2017. Hänen taiteellinen tohtorintutkintonsa koostui viidestä taiteellisesta osiosta ja sitä tukevasta kirjallisesta työstä Tehdä maailmasta laulu – laulaja-lauluntekijän taiteilijakuva tradition ja tekijän näkökulmasta.
Laura Sippola on aiemmin julkaissut sooloalbumit Sahara 2004, Mieli ep 2008, Toinen 2009, Stadion 2010, Trenkipoika 2011 ja Like Lullaby 2013.

​Sippola ​opettaa laulunkirjoitusta Sibelius-Akatemian avoimella kampuksella ja Kriittisessä Korkeakoulussa.

Laura Sippola on säveltänyt musiikkia eri artisteille ja a cappella -yhtyeille. Hänen sävellyksiään löytyy Rajattoman, Club For Fiven, Laura Malmivaaran, Johanna Kurkelan ja Jonna Järnefeltin levyiltä ja jopa virsikirjan lisävihkosta.

Vuonna 2010 julkaistulta Stadion-levyltä lohkaistut singlet Kesäyö​​ ja ​Menemästä kiellettiin​ nousivat Radio Suomen soittolistan kärkeen.​ Uusin single ​<3 <3​ [Sydän sydän] soi nyt radioaalloilla.

Laura Sippolan yhtyeessä soittavat huippumuusikot Peter Engberg (kitara), Tuure Koski (basso) ja Kepa Kettunen (rummut). Soolouransa lisäksi Sippola on toiminut pianistina muun muassa Tuure Kilpeläisen ja Maritta Kuulan kokoonpanoissa.

Kuuntele Intermezzo täällä ja lue lisää täältä.