Niklas Pokki

Musiikin tohtori Niklas Pokki (s. 1976) on toiminut Mäntän Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana sen perustamisesta v. 1999 saakka. Pokki työskentelee  Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa pianomusiikin aineryhmän johtajana sekä pianomusiikin ja pianopedagogiikan lehtorina. Lisäksi hän opettaa mm. Turun konservatoriossa.

Useat hänen oppilaansa ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Pokki on myös kysytty luennoitsija ja mestarikurssiopettaja sekä kotimaassa että kansainvälisesti ja hän toimii jatkuvasti pianokilpailujen tuomariston jäsenenä Suomessa ja ulkomailla. Niklas Pokki on yksi Nuorten pianoakatemian perustajista ja pianoakatemian koordinaattori.

Pianistina Pokki on esiintynyt mm. Baden-Badenin filharmonisen orkesterin ja Tallinnan kamariorkesterin solistina sekä soittanut resitaaleja useissa Euroopan maissa. Hän on kantaesittänyt mm. Jean Sibeliuksen, Kalevi Ahon, Osmo-Tapio Räihälän ja Tõnu Kõrvitsin sävellyksiä, esiintynyt useissa radiokonserteissa (YLE, Rondo FM, Eesti Klassikaraadio ja SWR1) sekä tehnyt studionauhoituksia Yleisradiolle. Hän on myös esiintynyt useilla festivaaleilla, mm. Turun musiikkijuhlilla, Kemiönsaaren musiikkijuhlilla, Maj Lind Piano Forumissa, SibaFestissa ja LuostoClassicissa.

Pokin opettajia Sibelius-Akatemiassa olivat Teppo Koivisto, Matti Raekallio ja Erik T. Tawaststjerna. Hän suoritti  Karlsruhen musiikkiyliopistossa maisterintutkinnon jälkeisen Konzertexamen-jatkotutkinnon opettajaan Carmen Piazzini. Pokin tärkeimpiin opettajiin kuuluu myös Emanuel Krasovsky.

Lue lisää tästä.