Senja Rummukainen

Senja Rummukainen (s. 1994) sai ensimmäisen palkinnon Turun sellokilpailussa 2014. Kesällä 2015 Senja oli finalistina Guilhermina Suggia Prize-sellokilpailussa Portugalissa. Hän esiintyy säännöllisesti musiikkifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, joista mainittakoon mm. Naantalin musiikkijuhlat, Turun musiikkijuhlat, Oulun musiikkijuhlat, Kauniaisten musiikkijuhlat, Joensuun musiikkijuhlat, Heinäveden musiikkipäivät, Grieg in Bergen-, sekä RUSK-festivaali.

Senja oli Korsholman nuori taiteilija vuonna 2015 ja hän on kuulunut Kuhmon Kamarimusiikin ”Nuoret kamarimuusikot”-ohjelmaan vuodesta 2016 lähtien. Rummukainen on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Pori Sinfoniettan, Vaasan kaupunginorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin, Savonlinnan orkesterin, Württembergische Philharmonie Reutlingenin, Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Músican ja Bad Reichenhallin filharmonikoiden solistina. Hän on tehnyt nauhoituksia YLE:lle.

Sykystä 2017 Rummukainen on opiskellut Berliinin Taideyliopistossa Jens-Peter Maintzin luokalla. Aikaisempia opettajia ovat olleet Taru Aarnio, Marko Ylönen, Young-Chang Cho ja Truls Mørk. Lisäopetusta hän on saanut mm. David Geringakselta, Reinhard Latzkolta ja Wolfgang Boettcherilta.

Senja Rummukainen on aktiivinen kamarimuusikko ja yksi Kamarikesä-festivaalin taiteellisista johtajista yhdessä Johannes Piirron, Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan ja Riina Piirilän kanssa. 2017 hän sai paikan Helsingin kaupunginorkesterin 2. soolosellistinä.

Senja Rummukainen soittaa Stefano Scarampella-selloa vuodelta 1897, jonka hänelle on ystävällisesti lainannut Jorma Panula.