Sergei Babayan

Sergei Babayan (s. 1961, Armenia) aloitti opintonsa Georgy Saradjevin johdolla ja jatkoi niitä Moskovan Konservatoriossa opettajinaan Mihail Pletnjev, Vera Gornostayeva ja Lev Naumov. Babayan on palkittu Clevelandin ja Hamamatsun kansainvälisissä kilpailuissa.

Sergei Babayan on tehnyt yhteistyötä seuraavien kapellimestareiden kanssa: Yuri Temirkanov, Neeme Järvi, Hans Graf sekä Valeri Gergiev. Hän on esiintynyt mm. seuraavien orkestereiden solistina: London Symphony, Cleveland Orchestra, Orchestra of the Mariinsky Theatre, Warsaw Philharmonic, BBC Scottish Symphony Orchestra, Orchestre Nationale de Lille, Detroit Symphony Orchestra ja Baltimore Symphony Orchestra. Tällä kaudella Babayan esiintyy seuraavien orkestereiden kanssa: Orchestre de la Suisse Romande, Cameristi del Teatro alla Scala, BBC Scottish Symphony Orchestra, Mariinski-orkesteri ja Verbierin festivaaliorkesteri. Hän on esiintynyt Luganon, Ruhrin, Verbierin, Edinburghin sekä Pietarin festivaaleilla.

Babayan on esiintynyt resitaalein seuraavissa saleissa; Salle Gaveau, Wigmore Hall, Carnegie Hall, Severance Hall, Mariinski-teatteri, Herkules-sali, Berliinin Konzerthaus ja Bonnin Beethoven-sali. Hän esiintyy myös säännöllisesti yhdessä Martha Argerichin kanssa. Tänä keväänä Deutsche Grammophon julkaisee levyn jossa he esittävät Babayanin tekemiä sovituksia Prokofievin näyttämöteoksista.

Lue lisää täältä.