Silja Levander

Silja Levander (1987) valmistui Tukholman Kungliga Musikhögskolanista vuonna 2016 professori Staffan Schejan toistaiseksi viimeisenä maisteritason opiskelijana. Opintojensa aikana hänelle myönnettiin muun muassa Kungliga Musikaliska Akademienin, Första St. Johannis- vapaamuurariloosin ja Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahat. Ennen muuttoa Ruotsiin Silja vietti siihenastisen elämänsä Turussa, valmistuen musiikin kandidaatiksi ja musiikkipedagogiksi vuonna 2014, sekä ennen piano-opintojaan myös vaatetusalan muotoilijaksi 2009.

Nykyään Silja konsertoi aktiivisesti opetustyönsä lomassa, sekä suunnittelee ja toteuttaa luomuksia burleskiasuista ready-to-wear- vaatteisiin ja iltapukuihin. Hän on myös syksyllä 2018 toistamiseen astumassa radiojuontajan rooliin Sveriges Radion Sisu-kanavalla. Usean ilmaisukeinon taitelijana Siljan tavoitteena on sekoittaa kaikkia osaamisalueitaan. Tämä on johtanut mielenkiintoisiin projekteihin, kuten Turun Wäinö Aaltosen museossa ja Tukholman Konstakademienilla esitetyt visuaalisin, puvustuksellisin ja kerronnallisin keinoin tehostetut pianoresitaalit.

Silja Levander toimii tänä vuonna Mäntän musiikkijuhlien pop-up tilassa järjestettävien Oceans inside -tilaisuuksien juontajana ja pianistina.