Tähe-Lee Liiv

Tähe-Lee Liiv (s. 2003, Viro) opiskelee pianonsoittoa Marrit Gerretz-Traksmannin johdolla Tallinna Muusikakeskkoolissa  ja Hui-Ying Liu-Tawaststjernan johdolla Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kansainvälisellä luokalla.

Tähe-Lee on menestynyt useissa kilpailuissa: hän voitti kolmannen palkinnon ja erikoispalkinnon parhaasta nykymusiikkiteoksen esityksestä kansainvälisessä ’Young Musician 2017’ – kilpailussa Tartossa, ensimmäisen palkinnon San Dona di Piave -pianokilpailussa 2018, ensimmäisen palkinnon ja erikoispalkinnon Mart Saarin musiikin esityksestään kansallisessa Mart Saar -pianokilpailussa Virossa 2018, ensimmäisen palkinnon ’Kolme kooli konkurss 2019’ -kilpailussa, erikoispalkinnon parhaasta virtuoositeoksen esityksestä kansainvälisessä I Nordic Junior Piano Competition -kilpailussa Ruotsissa ja ensimmäisen palkinnon keväällä 2019 järjestetyssä lahjakkaille nuorille pianisteille tarkoitetussa ’Theodor Leschetzky’ -pianokilpailussa New Yorkissa.

Tähe-Lee on esiintynyt mm. Tallinnan kamarioksesterin, Pärnun kaupunginorkesterin, Chioggian sinfoniarkesterin, Alion Baltic Festival Orchestran ja Virumaan kamariorkesterin solistina. Vuonna 2019 hän debytoi New Yorkissa Mirkin Hall -konserttisalissa soittaen Frederic Chopinin 2. pianokonserton New York Camerata -orkesterin solistina. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko.

Vuodesta 2017 Tähe-Lee on osallistunut säännöllisesti Konstantin Boginon ’Alto Perfezionamento’ -mestarikurssile Bergamossa. Muita hänen mestarikurssiopettajiaan ovat olleet mm. Arbo Valdma, Vladimir Ovchinnikov, Dmitri Bashkirov ja Ivari Ilja.

Tähe-Lee rakastaa piirtämistä ja on opiskellut kuvataiteita viisivuotiaasta lähtien Sally Studio -taidekoulussa Tallinnassa.