Total Cello Ensemble

Total Cello Ensemble on ainutlaatuinen kuuden huippusellistin yhtye, jossa klassisen musiikin osaaminen yhdistyy rohkeaan asenteeseen kaataen musiikillisia raja-aitoja.

TCE on sovittanut sekä klassista että viihdemusiikkia kokonaisuudeksi, jossa sellon ilmaisuasteikko ja sointimaailma laajenevat ennennäkemättömiin mittoihin. Ryhmä voi vaikkapa näyttää, kuinka kuudella sellolla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumavien tangosovitusten vietäväksi.

Yhtyeen hulvaton Total Cello Show esittelee suomalaista maabrändiä Sibeliuksen Jääkärinmarssista Lapin erämaajärven äänimaisemaan. Niin suomalaiset ja argentiinalaiset tangot kuin tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttävään muotoon.

Total Cello Ensemblella on laaja ohjelmisto klassisesta kevyeen – omaleimaisia shownumeroita unohtamatta. Uusia sävellyksiä ja sovituksia myös tehdään yhtyeelle koko ajan. Ensemblen kanssa yhteisissä konserteissa ovat viime aikoina esiintyneet mm. Mari Palo, Marzi Nyman, Soile Isokoski ja Niko Kumpuvaara.

Total Cello Ensemblen perusti vuonna 1994 Hannu Kiiski oman Sibelius-Akatemian selloluokkansa oppilaista vastapainoksi klassisen musiikin opiskelijan usein sangen yksinäiselle puurtamiselle. Yhtye on esiintynyt viitisen sataa kertaa, muiden muassa lukuisilla festivaaleilla.

Total Cello Ensemblen sellistit Mäntässä ovat:

Hannu Kiiski, primus motor
Samuli Peltonen
Jussi Vähälä
Tuomas Ylinen
Lauri Kankkunen
Senja Rummukainen

Lisää Total Cello Ensemblesta voi lukea täältä.