Tuija Hakkila

Tuija Hakkila opiskeli Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan ja Eero Heinosen johdolla ja jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa Jacques Rouvierin ja Theodor Paraskivescon oppilaana. Uuden ohjelmiston parissa häntä ohjasi Claude Helffer, fortepianon soitossa Malcolm Bilson ja kamarimusiikissa William Pleeth. Tärkeä vaikuttaja oli myös György Sebök.

1985-86 Hakkila oli Fulbright-stipendiaattina Columbia Universityssä New Yorkissa.   Hän on opettanut  Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1987 ja hänet nimitettiin pianomusiikin professoriksi 2014. Hän on toiminut taiteellisena johtajana mm. Musiikkia linnassa -festivaalilla, Sibelius-Akatemian konserttitoimistossa ja Nurmeksen Kesäakatemiassa.

Hakkila on tehnyt paljon yhteistyötä säveltäjien kanssa, kantaesittänyt kymmeniä teoksia ja tehnyt suomalaista musiikkia tunnetuksi maailmalla.  Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla, Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa.  Hän on saanut kansainvälistä huomiota Mozartin sonaattien kokonaislevytyksestä, Sibeliuksen pianomusiikkialbumista. Hänen diskografiaansa kuuluu parikymmentä levyä.  Hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä mm. Karita Mattilan, Mikael Helasvuon, Anner Bijlsman, Sirkka-Liisa Kaakisen, Anssi Karttusen, Lilli Paasikiven ja Petteri Salomaan kanssa.