Viktoriya Papayani

Viktoriya Papayani on Ukrainassa syntynyt amerikkalainen konserttipianisti ja näyttelijä. Viktoriya valmistui musiikin maisteriksi Manhattan School of Music:sta, jossa hän opiskeli Nina Svetlanovan johdolla. Viktoriya Papayani on palkittu useissa eurooppalaisissa pianokilpailuissa, mm. Ukrainassa, Ranskassa ja Italiassa. Hän on konsertoinut Euroopassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Viktoriya debytoi Carnegie Hallissa voitettuaan Artists International Special Presentation Award-palkinnon.

Manhattan School of Music:sta musiikin maisteriksi valmistuttuaan Viktoriya Papayani toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja aloitti näyttelijän opinnot T. Schreiber Studiossa. Hän on opiskellut näyttämötaidetta myös Jason Bennet Actors Workshopissa ja HB Studiossa. Viktoriya Papayani on osallistunut lukuisiin teatteri-tuotantoihin. Merkittäviä rooleja ovat olleet mm. ShakespearenAs You Like It (Jaques) Lontoon Hyde-Parkissa, The Two Gentlemen of Verona (Julia), Measure For Measure (Mistress Overdone, Abhorson) Oxford Shakespeare Co.:n kanssa, 12th Night (Olivia) Flea-teatterissa New Yorkissa, Hamlet (Gertrude), Romeo ja Julia (Lady Capulet) Queens Shakespearen kanssa, Othello (Desdemona), Kate näytelmässä Kuinka äkäpussi kesytetään, Arthur Schnitzlerin Anatol(Bianca), Molieren Viettelevä kreivitär (Julie), Brechtin Baal, jossa Viktoriya esiintyi näyttelijänä ja pianistina.

Viktoriya Papayani on jo pitkään halunnut yhdistää hänelle rakkaat taiteen lajit – taidemusiikin ja teatterin – yhdeksi tarinaksi. Luettaan Nancy B. Reichin kirjan Clara Schumannista Viktoriya päätti kirjoittaa näytelmän Claran vaiherikkaasta elämästä ystävänsä Schnele Wilsonin ja aviomiehensä Kalle Toivion rohkaisemana. Clara Schumannin tarina on erittäin mielenkiintoinen ja myös ajankohtainen. On hyvä oppia tuntemaan ja tietämään enemmän musiikin historian naispuolisista inspiroivista taitelijoista ja säveltäjistä tässä kautta historian melko miespainotteisessa ammatissa.

Viktoriya Papayani esitti näytelmänsä Clara; Confessions (’Nimeni on Clara’) ensimmäistä kertaa NY Summerfest-teatterijuhlilla kesällä 2018. Syksyllä 2018 Viktoriya esitti näytelmänsä United Solo-festivaaleilla maineikkaassa Theater Row- teatterissa. Keväällä 2019 hän esitti näytelmänsä New Yorkin vanhimmassa teatterikerhossa, legendaarisessa The Lambs-klubissa.

Lue lisää Viktoriyasta tästä.