Hyppää pääsisältöön

Yhteistä hyvää kaikille -konsertit 2023

Yhteistä hyvää kaikille -konsertit 2023

Mäntän Musiikkijuhlien Yhteistä hyvää kaikille -konsertit 2023 

Vastuullisuus ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä arvoja Mäntän Musiikkijuhlille. Vuonna 2015 perustettu Yhteistä hyvää kaikille -hanke edistää sosiaalista vastuullisuutta ja yhdenvertaisuutta Mänttä-Vilppulan alueella viemällä musiikkia niiden ulottuville, joilla ei ole muuten mahdollisuutta osallistua konsertteihin.

Vuonna 2023 Yhteistä hyvää kaikille -hankkeen konsertteja on kaikkiaan seitsemän ja niihin osallistuu yleisöä yhteensä yhdeksästä eri yksiköstä: 
- Pihlajakoti, Vilppula - autettua asumista vammaisille henkilöille
- Miinanhelmen päiväkoti, Mänttä
- Satakieli - kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta. Satakielen tiloissa järjestettävään konserttiin osallistuu kuulijoita myös kehitysvammaisten kolmesta muusta yksiköstä: Vipinästä, Vilpun pajasta ja Kuuselan ryhmäkodista.
- Vanhainkoti/-kodit Mäntässä ja Vilppulassa (ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköt): Sarapiha ja Ikipihlaja Sofianhovi Oy, Sarahelmi (Mänttä) sekä Punatulkun palvelukeskus (Vilppula).

Konserttisarjan taiteellisen sisällön ovat tänä vuonna suunnitelleet huilisti ja musiikkikasvattaja (MuM) Julia Ilomäki sekä sellisti ja musiikkikasvattaja (MuM) Sarah Devoyon. Heidän lisäkseen mukana musisoimassa on Tukholmassa uraansa tekevä pianisti ja muotoilija Silja Levander

Konserteissa kuullaan sovituksia klassisen musiikin helmistä niin suomalaisilta kuin ulkomaisilta säveltäjiltä. Klassisen musiikin lisäksi ohjelmasta löytyy kesäisiä sävelmiä niin iskelmäklassikoista kuin kansansävelmistäkin. Palvelukotien osallistavissa musiikkihetkissä saa laulaa mukana – tai jos tanssijalkaa alkaa vipattaa, on parketti vapaa askelille! 
Perheen pienimmille suunnatuista tarinankerronnallisista konserteista vastaavat musiikkikasvattajat Sarah Devoyon ja Julia Ilomäki. Lapset pääsevät musiikkimatkalle, jossa musiikki voi viedä heidät ajasta ja paikasta toiseen. Vain mielikuvitus on rajana! Näissä musiikkihetkissä leikitään, lauletaan ja tutustutaan klassisen musiikin maailmaan. 

Yhteistä hyvää kaikille -hanke järjestetään vuonna 2023 Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston tuella. 

Keskiviikko 2.8.2023 (Mänttä)

klo 9.30 Miinanhelmen päiväkoti
klo 10.00 Miinanhelmen päiväkoti 
klo 12.30 Palvelutalo Sarapiha 
klo 13.15 Palvelutalo Sarahelmi 

Torstai 3.8.2023 (Vilppula)

klo 11.00 Toimintakeskus Satakieli
klo 13.00 Pihlajakoti Vilppula
klo 14.00 Punatulkun palvelukeskus