Hyppää pääsisältöön

Jean-Efflam Bavouzet

Jean-Efflam Bavouzet

Jean-Efflam Bavouzet @ Benjamin Ealovega

Jean-Efflam Bavouzet on aikamme tunnetuimpia ja juhlituimpia ranskalaispianisteja. Viime aikoina Bavouzet on niittänyt mainetta erityisesti Haydnin pianosonaattien ilmeikkäänä tulkitsijana, mutta hän on tunnettu myös ranskalaisten teosten levytyksistä, joilla kuuluu kosketuksen ihmeellinen herkkyys ja kerroksellisuuden taju. 

Uransa aikana Bavouzet on julkaissut useita ylistettyjä levytyskokonaisuuksia, kuten levytykset Haydnin ja Beethovenin pianosonaateista, Stravinskyn teoksista pianolle ja orkesterille sekä kokonaislevytykset Beethovenin, Bartokin, Prokofievin ja Ravelin pianokonsertoista ja koko Debussyn pianotuotannosta. Bavouzet’n levytyksiä on palkittu mm. Diapason d’Or ja Choc de l’année -palkinnoilla ja ylistäviä arvioita niistä ovat kirjoittaneet mm. Gramophone ja BBC Music, Choc-Classica ja the New York Times.

Bavouzet esiintyy säännöllisesti mm. Cleveland Orchestran, San Franciscon ja BBC:n sinfoniaorkesterien sekä Lontoon filharmonian solistina. Hänen yhteistyökumppaneihinsa lukeutuvat mm. kapellimestarit Gianandrea Noseda, François-Xavier Roth, Vasily Petrenko, Louis Langrée ja Sir Andrew Davis. Bavouzet on työskennellyt läheisesti myös Pierre Boulez’n, Karlheinz Stockhausenin, György Kurtágin ja Vladimir Ashkenazyn kanssa sekä nostanut esille harvinaiseimpia ranskalaisia teoksia mm. säveltäjiltä Gabriel Pierné and Albéric Magnard.

Kaudella 2022/23 Bavouzet kiertää maailmaa mm. Sydneyn Sinfonian, Tokion Metropolitan Sinfonian, Prahan Radio-orkesterin, Marseilen filharmonisen orkesterin ja São Paulon sinfoniaorkesterin solistina. Resitalistina Bavouzet esittää mm. kolmea erilaista Debussy-ohjelmaa. Konsertteja kuullaan Ferrara Musica -festivaalilla, Sydney City Recital Hall:issa, Sala São Paulossa, Helsingissä Seriös -konserttisarjassa Sibelius-Akatemian konserttisalissa sekä Lontoon Wigmore Hallissa, jossa Bavouzet’lla on meneillään kolmevuotinen residenssitaiteilijan kausi.