Hyppää pääsisältöön

Jeneba Kanneh-Mason

Jeneba Kanneh-Mason

Jeneba Kanneh-Mason @John Davis

20-vuotias Jeneba Kanneh-Mason kuuluu tunnettuun englantilaiseen Kanneh-Mason-muusikkoperheeseen, jonka kaikki seitsemän sisarusta soittavat. Jeneba on perheen kolmas kansainväliselle solistiuralle noussut nuori muusikko, pianistisisarensa Isatan ja sellistiveljensä Shekun jälkeen. Britanniassa Kanneh-Masoneista on kuvattu lukuisia dokumentteja CBS:lle ja BBC:lle, mm. koronasulun aikainen Imagine-sarjan dokumentti This House is Full of Music (2021). 

Itse Jeneba Kanneh-Mason on palkittu Classic FM -radion ‘Rising Stars’ -tittelillä vuonna 2021 ja hän oli yksi finalisteista vuoden 2018 BBC:n Young Musician -ohjelmassa. Lisäksi Jeneba on esiintynyt mm. The Bafta’s ja The Royal Variety Performance televisio-ohjelmissa. Jeneba Kanneh-Mason on niittänyt menestystä perinteisissäkin pianokilpailuissa, joista mainittakoon kansainvälinen Lagny-Sur-Marne pianokilpailu Ranskassa 2014 ja The Nottingham Young Musician -pianokilpailu Britanniassa 2013. Kanneh-Masonille on myönnetty myös Iris Dyer -pianopalkinto Lontoon Royal College of Musicissa, jossa hän tällä hetkellä opiskelee Vanessa Latarchen johdolla Victoria Robey -stipendiaattina.

Jeneba Kanneh-Masonia on luonnehdittu Fraser’s ja Music OMH -musiikkilehtien arvosteluissa “ikäänsä kypsemmäksi musiikin tulkitsijaksi, jolla on musiikillista näkemystä, teknistä tarkkuutta ja lavakarismaa.”

Kanneh-Masonin uran viimeisimpiin kohokohtiin kuuluvat vuoden 2022 debyyttikonsertit Philharmonian ja BBC Philharmonian kanssa, levytys Wienin Radion Sinfoniaorkesterin kanssa sekä sooloresitaalit  Zurich Tonhallessa Lontoon Wigmore Hall:issa sekä Rheingau, Cheltenham, Bradfield ja Lamberhurst -festivaaleilla. Vuonna 2022 Jeneba esiintyi myös Kanneh-Mason -perheen maailmankiertueella.