Jeneba Kanneh-Mason

Jeneba Kanneh-Mason

Jeneba Kanneh-Mason @John Davis

20-vuotias Jeneba Kanneh-Mason kuuluu tunnettuun englantilaiseen Kanneh-Mason -muusikkoperheeseen, jonka kaikki seitsemän sisarusta soittavat. Jeneba on noussut kansainväliselle solistiuralle pianistisisarensa Isatan ja sellistiveljensä Shekun jalanjäljissä.  Britanniassa Kanneh-Masoneista on kuvattu lukuisia dokumentteja CBS:lle ja BBC:lle, mm. koronasulun aikainen Imagine-sarjan dokumentti This House is Full of Music (2021).

Itse Jeneba Kanneh-Mason on palkittu Classic FM -radion ‘Rising Stars’ -tittelillä vuonna 2021 ja hän oli yksi finalisteista vuoden 2018 BBC:n Young Musician -ohjelmassa. Lisäksi Jeneba on esiintynyt mm. The Bafta’s ja The Royal Variety Performance televisio-ohjelmissa. Jeneba Kanneh-Mason on niittänyt menestystä myös perinteisissä pianokilpailuissa, mm. kansainvälinen Lagny-Sur-Marne pianokilpailu Ranskassa 2014, The Nottingham Young Musician -pianokilpailu Britanniassa 2013 sekä Iris Dyer -palkinto Lontoon The Royal Academy of Music:issa, jossa Jeneba opiskelee Patsy Toh:n johdolla.

Jeneba Kanneh-Masonia on luonnehdittu Fraser’s ja Music OMH -musiikkilehtien arvosteluissa “ikäänsä kypsemmäksi musiikin tulkitsijaksi, jolla on musiikillista näkemystä, teknistä tarkkuutta ja lavakarismaa.”