Hyppää pääsisältöön

Piotr Pawlak

Piotr Pawlak

Pawlak Piotr @ Tomasz Bakuła

Gdanskilaisella Piotr Pawlakilla (s. 1998) on hallussaan kilpailemisen jalo taito. Suomessa Pawlak voitti vuoden 2022 kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun ja villitsi Helsingin yleisön lavakarismallaan ja omaleimaisilla tulkinnoillaan. Piotr Pawlakia on kehuttu älykkääksi pianistiksi, jolla on syvällistä musiikin ymmärrystä, hienostunut sointi ja virtuoosinen tekniikka, joka antaa hänelle vapauden toteuttaa teosten suuria kontrasteja.

Maj Lindiä ennen Pawlak on palkittu 1. tai 2. voittosijoilla myös seuraavissa kansainvälisissä pianokilpailuissa: XI Darmstadtin Chopin-pianokilpailu (2017), I Pekingin Fryderyk Chopin kilpailu nuorille pianisteille (2016), puolalaisen musiikin Stanisław Moniuszko -kilpailu Rzeszówissa (2019), Krakovan “Chopin at Wawel” -kilpailu (2019) ja 8. Budapestin Chopin kilpailu (2018). Onpa hänellä myös voittosijoja Sweelinckin urkukilpailusta Gdanskista (2018), Rumiasta urkukilpailuista (2017) ja Transatlanttisesta sävellyskilpailusta Katowicesta. 

Pawlak on opiskellut Gdanskin musiikkiakatemiassa pianonsoittoa Waldemar Wojtalin johdolla sekä orkesterinjohtoa Zygmunt Rychertin johdolla. Tämän lisäksi hänellä on maisterintutkinto matematiikassa Gdanskin yliopistosta vuodelta 2020 ja tietenkin useita kilpailuvoittoja myös tällä alla. 

Menestys pianistina on vienyt Piotr Pawlakin esiintymään lukuisiin Euroopan maihin, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Hän on esiintynyt Varsovan kansallisen sinfoniaorkesterin, Puolan filharmonisen kamariorkesterin, Ningbo sinfoniaorkesterin, Baltian filharmonisen orkesterin, Accademia Taetro La Scala orkesterin ja RSOn solistina.