Graham Scott

 

Gramophone-lehden poikkeukselliseksi lahjakkuudeksi kutsuma Graham Scott on esiintynyt merkittävillä lavoilla ja kaupungeissa ympäri maailman, mm. New Yorkissa, Los Angelesissa,  Lontoossa (Wigmore Hall), Pariisissa (Bagatelle) ja Bejingissä (Beijing Concert Hall). Scott on esiintynyt myös seuraavien orkesterien solistina: London Philharmonic, Royal Scottish National, Belgium National Symphony, Staatsphilharmonie Rheinlandpfalz, South African National Symphony Orchestra, Singapore Symphony and the New York Chamber Symphony. Graham Scott on konsertoinut yhteistyössä mm. kapellimestareiden Sir Charles Groves, Marin Alsop, Paul Daniel, Bernhard Klee, Barry Wordsworth, Gregorz Nowak ja Alexander Lazarev kanssa.

Kamarimuusikkona Scott on esiintynyt laajalti, mm. Australian kamariorkesterin sekä Chillingirian, Heath and Vertavo -kvartettien kanssa. Graham Scott on levyttänyt mm. Skrjabinin, Gershwinin, Chisholmin ja Macmillianin musiikkia ja hänen konserttejaan ovat lähettäneet mm. BBC ja Yhdysvalloissa National Public Radio. Lisäksi Graham Scott on esiintynyt sir Ian McKellenin kanssa mestarikurssi-näytelmässä (BBC Drama).

Useita pianokilpailuita (mm. Dudley-pianokilpailu ja kansainvälinen Jaén-pianokilpailu) voittanut Graham Scott opiskeli professori Ryszard Bakstin johdolla Chethamin musiikkikoulussa Manchesterissa ja Royal Northern College of Music -konservatoriossa, jonka pianokoulutuksen johtajana hän on työskennellyt vuodesta 2007 alkaen. RNCM-konservatoriolla hän on myös toiminut 12 pianofestivaalin johtajana ja kansainvälisen James Mottram -pianokilpailun taiteellisena johtajana.

Graham Scott on ansioitunut pedagogi, jonka oppilaat ovat saaneet kärkipalkintoja mm. kansainvälisissä Rina Salo Gallo, Jaén ja Harbin -pianokilpailuissa sekä Hastingsin kansainvälisessä konserttokilpailussa. Graham Scott on opettanut ja konsertoinut Mäntän Pohjoismaisen pianoakatemian mestarikurssin lisäksi mm. seuraavien festivaalien kesäkursseilla: Perugia Musicfest (Italia), the Colburn Festival Academy (Los Angeles), Alion Baltic International Festival (Riika), Kei Arts (Taiwan), the Duszniki International Chopin Festival (Puola), Malaga International Piano Festival (Espanja) ja the Beijing International Music Festival and Academy (Kiina).

Graham Scott on myös toiminut juryn jäsenenä seuraavissa pianokilpailuissa: Horowitz-pianokilpailu (Kiova), Gilels-pianokilpailu (Odessa), Alessandro Casagrande -kilpailu ja Rina Salo Gallo -kilpailu (Italia), kansainvälinen Jaén-pianokilpailu (Espanja) ja kansainvälinen Robert Schumann -pianokilpailu (Düsseldorf).