Medialle

Pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään seitsemättätoista kertaa 5.–9.8.2015. Festivaalilla juhlitaan Sibelius-vuotta ja kuullaan kansainvälisesti merkittävien suomalaisten ja ulkomaalaisten pianotaiteilijoiden sekä nuorten lahjakkuuksien konsertteja. Juhlien pääkonserttipaikka on Serlachius-museo Gösta.

TIEDOTUSVÄLINEILLE

Vapaa julkaistavaksi 15.12.2014

Sibelius-sävellyskilpailun voittoteoksia ja kansainvälistä pianotaidetta ensi kesän Mäntän Musiikkijuhlilla

Musiikkijuhlien ulkomaalaisvierailijat ensi kesänä ovat pianotaiteilijat Angela Hewitt ja Barry Douglas. Hewitt esittää Bachin Goldberg-variaatiot ja pitää mestarikurssin Nuorten pianoakatemian opiskelijoille. Douglas soittaa festivaalin päätöskonsertin, jonka ohjelmassa on Brahmsia ja Schubertia.

Sibelius-juhlavuosi kuuluu festivaalin ohjelmassa pianotaiteilija Eero Heinosen soittamassa avajaiskonsertissa, urkutaiteilija Ville Urposen konsertissa sekä Nuorten pianoakatemian ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen yhteiskonsertissa.

Kansainvälisen Sibelius-sävellyskilpailun pianosarjan voittajateosten kantaesitykset kuullaan perjantaina 7.8. Juhani Lagerspetzin ja Paavali Jumppasen esittäminä.

Useita musiikkityylejä sekoittavassa iltamakonsertissa kuullaan mm. sopraano Helena Juntusta ja pianotaiteilija Jukka Nykästä.

Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa jokavuotinen kansainvälinen pianofestivaali, ja sen taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Niklas Pokki.

Lisätietoja:

Niklas Pokki

taiteellinen johtaja

Mäntän Musiikkijuhlat

niklas.pokki@gmail.com

040 7073429