Janne Oksanen

Janne Oksanen (s. 1994) soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, jonka jälkeen hän on esiintynyt laajasti kotimaan lisäksi monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Keväällä 2018 hän esitti Toivo Kuulan koko pianotuotannon loppuunmyydyssä Musiikkitalon Camerata-salissa Helsingissä. Yle Radio 1 äänitti konsertin. Konsertin suuren menestyksen ansiosta levytys toteutui vuotta myöhemmin. Syksyllä 2019 Alba Records julkaisi Oksasen debyyttialbumin Kuula: The Piano Works, joka on saanut erinomaisia arvioita, mm. Helsingin Sanomilta 5 tähteä ja paikan ”Vuoden 2019 parhaat albumit” -listalla. Julkaisua seurasi yli 30 kaupungin konserttikiertue.

Oksanen on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, mm. Helmi Vesa 2019, Nordic Piano Competition 2017 (Paras Bach-tulkinta), Leevi Madetoja 2012 ja Citta di Ghioggia 2009. Hän on esiintynyt Academy Winds -orkesterin, Vantaan Nuorten Sinfoniaorkesterin ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen solistina.

Oksanen on myös monipuolinen pedagogi. Yhdysvalloissa tunnettu ergonominen pianonsoiton lähestymistapa Taubman Approach paransi hänen pitkäaikaiset rasitusvammansa alkuvuodesta 2017 ja hän on sittemmin syventynyt tämän lähestymistavan opiskeluun ja opettamiseen. Hän kirjoitti aiheesta kirjallisen maisterityönsä Taubman Approach – pianistin parantava voima, joka huomioitiin mm. Rondo-lehdessä. Toukokuussa 2018 hän vieraili Lapin musiikkiopistossa mestarikurssiopettajana ja luennoitsijana.

Oksanen valmistuu musiikin maisteriksi keväällä 2020 Sibelius-Akatemiasta, jossa hän viimeistelee opintojaan Risto-Matti Marinin johdolla. Pianonsoiton lisäksi hän on opiskellut myös orkesterinjohtoa ja sävellystä. A-tutkintokonsertissaan hän esittää Rachmaninovin 3. pianokonserton. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Paulon Säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö ja Kansan Sivistysrahasto ovat tukeneet Oksasen taiteellista toimintaa.

janneoksanen.com