Lauri Ahokas

Lauri Ahokas on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla prof. Atso Almilan ja prof. Hannu Linnun ohjauksessa. Hän suoritti orkesterinjohdon diplomikonserttinsa erinomaisin arvosanoin Kuopion kaupunginorkesterin edessä ja valmistui orkesterinjohdon maisteriksi 2018. Ahokas on myös opiskellut prof. Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla.

Ahokas on esiintynyt kapellimestarina kamariorkesteri Avanti!n ja Pori Sinfoniettan konserteissa, Sibafest-festivaalilla NYKY Ensemblen nuorten säveltäjien konsertissa sekä tehnyt oopperadebyyttinsä Sibelius-Akatemian Figaron häät -produktiossa.

Ahokas on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajinaan Meri Louhos ja Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, sekä Sibelius- Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa prof. Erik T. Tawaststjernan johdolla. Hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon 2011 erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi 2013.

Ahokas on esiintynyt pianistina mm. Naantalin musiikkijuhlilla, Aino Ackté -kamarifestivaalilla, sekä Radion Sinfoniaorkesterin solistina Eurovision nuorten solistien kilpailun kotimaan finaalissa. Ahokas on palkittu kahdesti Sibelius-Akatemian Helmi Vesa -pianokilpailussa, jossa hän sai myös erikoispalkinnon György Ligetin ”Automne à Varsovie” -pianoetydin esityksestä.

Lauri Ahokas on musiikin ohella valmistunut 2011 Helsingin yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi ja työskentelee silmätauteihin erikoistuvana lääkärinä. Hän myös rakastaa kissoja.

www.lauriahokas.com