Mestarikurssit

Kuvitus, piano ja kädet

Kon­sert­ti­la­val­le as­tues­saan pia­nis­til­la on ta­ka­naan val­ta­va mää­rä pit­kä­jän­teis­tä työ­tä. Teok­sen opet­te­lu ja oman tul­kin­nan löy­tä­mi­nen on pit­kä ja mo­ni­vai­hei­nen pro­ses­si. Mes­ta­ri­kurs­sit tar­joa­vat ins­pi­roi­van ym­pä­ris­tön uusien musii­kil­lis­ten vai­kut­tei­den ja nä­kö­kul­mien syn­ty­mi­sel­le.

Män­tän Musiik­ki­juh­lien mes­ta­ri­kurs­sin ai­nut­laa­tui­nen hen­ki syn­tyy sekä kor­kea­ta­soi­ses­ta kon­sert­ti­sar­jas­ta että musiik­ki­juh­lien kurs­si­lais­ten ja esiin­ty­jien muo­dos­ta­mas­ta tai­tei­li­jayh­tei­sös­tä.

 

Kesällä 2022 Mäntän musiikkijuhlilla järjestetään kaksi mestarikurssia.

Ian Bostridgen ja Saskia Giorginin mestarikurssi lied-duoille 4.8.2022

Mestarikurssilla päästään syventymään englannin- ja saksankieliseen lied-ohjelmistoon maailmankuulujen taiteilijoiden ohjauksessa. Osallistujiksi on valittu kolme duoa.

-Kurssi järjestetään Mäntän Klubilla 4.8.2022 alkaen klo 10:30.
-Kurssille valituille on varattu kurssipäiväksi harjoitustilat Koskelan koululta.
-Yleisö on tervetullut seuraamaan kurssia, vapaa pääsy!

Hakuohjeet:
-Liedkurssille haetaan lähettämällä osoitteeseen mmjmasterclasses@gmail.com laulajan ja pianistin CV:t, valittu ohjelmisto ja näytenauha youtube-linkkinä yhdestä saksan- tai englanninkielisestä liedistä.
-Kurssille voivat hakea liedmusiikin opiskelijat ja ammattilaiset.
-Hakemukset on toimitettava 3.7.2022 mennessä ja valinnoista tiedotetaan 8.7. mennessä.

Pohjoismainen pianoakatemia

Pohjoismaisen pianoakatemian kurssille osallistuu nuoria pianisteja, jotka on valittu stipendiaateiksi kutsumenettelyllä Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Suomesta. Pohjoismainen pianoakatemia järjestetään yhteistyössä Nuorten pianoakatemian kanssa. Yleisö on tervetullut seuraamaan kurssia ja sen yhteydessä järjestettäviä konsertteja, mm. professori Graham Scottin resitaalia ja kurssin päätteeksi järjestettävää Varaslähtö! -konserttia.

Vuonna 2022 Pohjoismaisen pianoakatemian mestarikurssiopettajat ovat Graham Scott (Iso-Britannia), Johan Fröst (Ruotsi), Marina Pliassova (Norja), Peter Máté (Islanti), Erik T. Tawaststjerna (Suomi), Hui-Ying Liu-Tawaststjerna (Suomi) ja Niklas Pokki (Suomi).

Pohjoismainen pianoakatemia järjestetään nyt Mäntän Musiikkijuhlien yhteydessä kesällä 2022 toista kertaa. Pohjoismaisen pianoakatemian tukijoita ovat olleet Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto, Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto ja Islantilais-suomalainen Kulttuurirahasto.

Nuorten Pianoakatemia on vuonna 2013 perustettu Suomen kulttuurirahaston ja Erkon säätiön tukema erityislahjakkaiden nuorten koulutusprojekti, jonka tarkoitus on osaltaan olla rakentamassa suomalaisen pianonsoiton tulevaisuutta.

Lue lisää Nuorten Pianoakatemiasta

Pohjoismaisen pianoakatemian konsertit

31.7. su klo 15:00 pianotaiteilija Graham Scottin konsertti.
Järjestetään yhteistyössä Pohjoismaisen pianoakatemian kanssa. Serlachius-museo Gösta, Kivijärvi-sali. Kesto n. 60min, ei väliaikaa, vapaa pääsy.

1.8. ma klo 13:00 Pianovartti
Pohjoismaisen pianoakatemian opiskelijat esiintyvät. Serlachius-museo Gösta, Kivijärvi-sali. Kesto 15 min, vapaa pääsy.

2.8. ti klo 13:00 Pianovartti
Pohjoismaisen pianoakatemian opiskelijat esiintyvät. Serlachius-museo Gösta, Kivijärvi-sali. Kesto 15 min, vapaa pääsy.

2.8. ti klo 15.30 Varaslähtö! -konsertti
Pohjoismaisen pianoakatemian opiskelijat esiintyvät. Mäntän Klubi. Kesto n. 90 min, ei väliaikaa, vapaa pääsy.

Lisätietoja

mmjmasterclasses@gmail.com

Lisätietoja liedkurssista
Mirva Helske, puh. +358 44 033 8448

Lisätietoja pianokurssista
Rebekka Angervo, puh. +358 50 374 1211

Män­tän Musiik­ki­juh­lat nou­dat­taa Hen­ki­lö­tie­to­la­kia (523/​199) 10§ ja EU:n tie­to­suo­ja-ase­tus­ta 2016/​679 (Ge­ne­ral Data Pro­tec­tion Re­gu­la­tion, GDPR).