Sarah Devoyon

Musiikkisukuun Pariisissa syntynyt Espoon musiikkiopiston kasvatti Sarah Devoyon (synt. 1995) opiskelee viidettä vuotta musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Hän suoritti musiikin kandidaatin tutkintonsa keväällä 2017 ja valmistuu musiikin maisteriksi lukuvuoden 2019-2020 aikana. Pääinstrumentissaan sellossa häntä opettaa Raimo Sariola. Sellonsoiton A-tutkinnon hän suoritti keväällä 2019, pianonsoiton D-tutkinnon keväällä 2016 ja pop/jazz-laulun D-tutkinnon keväällä 2017. Kevätlukukauden 2018 hän opiskeli sellonsoittoa Erasmus-vaihto-ohjelmassa Lyonin konservatoriossa (CNSMD de Lyon) Ranskassa professori Yvan Chiffoleaun luokalla.

Sellonsoiton lisäksi Sarah on opiskellut pianonsoittoa, klassista ja pop/jazz-laulua, alttoviulun-, basson-, kitaran- sekä klarinetinsoittoa. Mestarikursseilla häntä ovat ohjanneet mm. David Cohen, Sun-Won Yang, Young-Chang Cho, Martti Rousi, Marko Ylönen, Heikki Rautasalo, Paavali Jumppanen, Konstantin Bogino, Marie-Paule Milone ja Tuomas Lehto.

Sarah on myös aktiivinen kamarimuusikko. Vuonna 2007 hänen pianotrionsa saavutti 2. palkinnon Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa ja voitti pianotriokategorian 1. palkinnon Juvenalia -kamarimusiikkikilpailussa vuonna 2012. Sarah on toiminut Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen soolosellistinä sekä esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Suomen lisäksi Italiassa, Kiinassa, Latviassa, Portugalissa, Ranskassa ja Virossa. Vuonna 2010 hänet valittiin maestro Jukka-Pekka Sarasteen johtamaan Nordea Jean Sibelius -orkesteriin.

Sarah on laulanut maailmankuulussa Tapiolan kuorossa ja kuuluu tällä hetkellä EMO Ensembleen. Lisäksi Sarah on opiskellut Suomen Kansallisoopperan musiikkiteatterikoulutuksessa ja hänellä on ollut lukuisia rooleja eri musikaaliproduktioissa. Vuonna 2019 hän osallistuu Paul Oxley’s Unit -yhtyeen mittavalle kiertueelle Suomessa.

Sarah esiintyy tänä kesänä ensimmäistä kertaa Mäntän Musiikkijuhlilla.