Seele-kvartetti

Rebecca Roozeman ja Amanda Ernesaks, viulu
Kristian Sallinen, alttoviulu
Tatu Kauppinen, sello

Seele -kvartetti perustettiin vuonna 2015 nuorten soittajien omasta toimesta. Kaikki soittajat ovat myös ansioituneita solisteja ja Sibelius-Akatemian opiskelijoita. Kvartettia on opastanut Sibelius-Akatemiassa Paavo Pohjola, Teemu Kupiainen ja nykyisin Atte Kilpeläinen. Mestarikursseilla heitä on opettanut mm. Marko Ylönen, Meta4 sekä legendaarisen Borodin -kvartetin viulisti Mikhail Kopelman.

Kilpailuissa kvartetti on saavuttanut 1. sijan VI valtakunnallisen Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailun II sarjassa (2016) sekä 2. sijan Rising Stars Grand Prix Berlin -kilpailussa (2017). Vuonna 2018 Radio Classic nimitti kvartetin ”vuoden yhtyeeksi” Tempo-palkinnolla.

Seele -kvartetti on esiintynyt eri puolilla Suomea sekä Virossa ja Englannissa. Kvartetti on myös Kauniaisten musiikkijuhlien residenssiyhtye. Muista festivaaleista
mainittakoon Hauhon musiikkijuhlat, Kuhmon kamarimusiikki, Kamari21 sekä Klassinen Hietsu.

Rebecca Roozeman

Rebecca Roozeman (s. 2001), aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa Grazyna Gebertin johdolla syksyllä 2007. Vuodesta 2015 hän on opiskellut Sibelius Akatemian nuorisokoulutuksessa Pekka Kauppisen johdolla.

Rebecca on palkittu useissa kilpailuissa, ja ensipalkintoja on tullut mm. kansainvälisessä Young Musician kilpailussa Tallinnassa 2011 sekä kansainvälisessä Leonid Kogan -viulukilpailussa Brysselissä keväällä 2018. Vuonna 2019 Hän voitti 1. palkinnon Jyväskylän viulukilpailussa.

Orkesterien solistina Rebecca on soittanut kymmenvuotiaasta asti, ja yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Tapiolan Nuoret Sinfonikot, Tapiola Sinfonietta, Radion sinfoniaorkesteri, Kuopion kaupunginorkesteri ja Suomalainen Kamariorkesteri.
Kesällä 2018 Rebecca pääsi maineikkaaseen kansainväliseen Ozawa -katemiaan, ja huipputason kamarimusiikkimestarikurssilaisilla oli konsertteja Sveitsissä, Ranskassa ja Japanissa.

Rebecca on esiintynyt myös useilla musiikkifestivaaleilla Suomessa, Hollannissa ja Kiinassa veljiensä pianisti Jan-Paulin ja sellisti Jonathanin kanssa. Yhdessä he ovat Trio Roozeman.

Kevätkaudella 2019 Rebecca soitti mm. Sibeliuksen viulukonserton Tapiola Sinfoniettan ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen kanssa, Dvorakin Pianokvinteton pianotaiteilija Ralf Gothonin ja Seele-kvartetin kanssa,  syyskaudella 2019 Rebecca soitti mm. Prokofievin 2. viulukonserton Keskipohjanmaan ja Vaasan orkestereiden solistina sekä Sibeliuksen viulukonserton Jyväskylän orkesterin kiertueella.

Rebecca soittaa OP- Taidesäätiön Stradivarius-viululla (’Iiriläinen’).

Amanda Ernesaks

Amanda Ernesaks (s.2002) aloitti viulunsoitto-opintonsa vuonna 2007 Espoon Musiikkiopistossa Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana. Vuodesta 2014 Amanda on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Päivyt Mellerin, Laura Vikmanin, Pekka Kauppisen ja 2019 syksystä lähtien Réka Szilvayn johdolla.

Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Mi-Kyung Lee, Jan Repko, Gerhard Schulz ja Kerson Leong. 2019 Kronberg Akatemian mestarikurssilla Amanda sai opetusta prof. Ana Chumachencolta.

Amanda on palkittu kansainvälisessä “Young Musician”-kilpailussa Tallinnassa vuosina 2013 ja 2015 3. palkinnolla ja “Juhani Heinonen”-viulukilpailussa 2016 ensimmäisellä ja 2019 toisella palkinnolla. Hän on esiintynyt mm. Stuttgartin Kamariorkesterin, RSO:n, Jyväskylä Sinfonian ja Wegelius-kamariorkesterin solistina.

Syksyllä 2015 Amanda perusti ystäviensä kanssa Seele-kvartetin. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona useilla eri festivaaleilla.

Amanda soittaa Kulttuurirahaston myöntämällä ”Guarneri del Gesu” -kopiolla (1728)

Kristian Sallinen

Kristian Sallinen (s. 2001) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa, ja opiskeli mm. Markku Hannikaisen oppilaana. Pääinstrumentiksi vaihtui alttoviulu vuonna 2013. Vuodesta 2015 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ensin Teemu Kupiaisen, ja nykyisin Lilli Maijalan oppilaana. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Tabea Zimmermann, Antoine Tamestit, Yuval Gotlibovich ja Hariolf Schlichtig.

Kristian Sallinen opiskelee myös orkesterinjohtoa professoreiden Jorma Panula ja Colin Metters (Royal Academy of Music, Lontoo) oppilaana. Häntä ovat lisäksi opettaneet professori Atso Almila, sekä kapellimestari Petri Sakari.

Kristian saavutti 3. sijan Tampereen valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa (2017), sekä sai Vilho ja Lahja Koposen säätiön palkinnon nuorelle ja lahjakkaalle osallistujalle. Hän voitti myös kilpailua varten sävelletyn tilausteoksen (trio) parhaan esityksen palkinnon, ja teki teoksesta Yleisradiolle kantanauhan (2018).

Kristian Sallinen on ansioitunut kamarimuusikko ja Seele -kvartetin jäsen. Hän on esiintynyt useilla festivaaleilla sekä soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin solistina. Hän oli Hauhon musiikkijuhlien Nuori taiteilija vuonna 2018. Hänen opiskeluaan ovat tukeneet mm. Wegelius-säätiö, Suomen säveltaiteen tukisäätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Pro Musica -tunnustuspalkinto.

Kristian Sallinen soittaa Sibelius-Akatemian omistamaa, 1700-luvulla rakennettua Mantegazza -alttoviulua.

 

Tatu Kauppinen

Tatu Kauppinen opiskelee sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Marko Ylönen.
Aikaisemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Hannu Kiiskin oppilaana. Hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Ola Karlsson, Jian Wang, Ivan Monighetti sekä Arto Noras.

Kauppinen on osallistunut sellokilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on saavuttanut 3.sijan Young Virtuosos -kilpailussa Bulgariassa vuonna 2017 ja erikoispalkinnon Turun sellokilpailussa vuonna 2018. Tatu on esiintynyt myös orkesterisolistina mm. Kamarikesä- festivaalilla sekä Wegelius-kamariorkesterin ja Helsingin NMKY:n orkesterin kanssa.

Kauppinen toimii säännöllisesti kamarimuusikkona, ja soittaa Seele- jousikvartetissa. Hän on esiintynyt monilla Suomen klassisen musiikin festivaaleilla, joista mainittakoon Kuhmon Kamarimusiikki, Naantalin musiikkijuhlat, Hauhon musiikkijuhlat sekä Kauniaisten musiikkijuhlat. Hän on esiintynyt myös Helsingin kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjassa.