Sofia Khvichia

Sofia Khvichia syntyi vuonna 2002 Viron Tallinnassa. Hän aloitti piano-opintonsa kuusi vuotiaana Vladimira Ljutovan pianoluokalla Nõmmen musiikkikoulussa. 2016 hän jatkoi Tallinnan musiikkiyläkouluun, jossa hän parhaillaan opiskelee 11. luokka-asteella, opettajinaan Marja Jürisson ja syyskuusta 2018 lähtien myös Age Juurikas.

Sofia on voittanut useita kansallisia kilpailuja, esimerkiksi “Parim noor instrumentalist”(2013), “Eesti kõla” (2016 ja 2018), sekä “I Mart Saar Competition for Estonian Pianists” (2018). Marraskuussa 2019 hänet palkittiin finalistina Viron piano-opettajien yhdistyksen kilpailussa “The Ninth Competition of Estonian Pianists”. Kansainvälistä kisamenestystä Sofia on saavuttanut seuraavissa kilpailuissa: 3. palkinto “Young Musician” -kilpailussa (Estonia, 2013), sekä 1. palkinto “22nd International Competition of Young Pianists in Valmiera” -kilpailussa (Latvia, 2017). Vuonna 2019 hän voitti 4. palkinnon kansainvälisessä “Peter Topercze” -pianokilpailussa Slovakiassa, ja 2. palkinnon kansainvälisessä “Città di San Donà di Piave” -pianokilpailussa Italiassa.

Sofia on myös esiintynyt Tallinnan kamariorkesterin ja Viron kansallisen sinfoniaorkesterin solistina. Hän on osallistunut Mira Marchenkon, Irina Zahharenkovan, Mihkel Pollin, Ada Kuuseokens, Kalle Randalun and Alexander Kobrinin mestarikursseille.