Yulianna Avdeeva

Yulianna Avdeevan (s. 1985) kansainvälinen läpimurto oli Varsovan Chopin-kilpailun voitto vuonna 2010, ennen tätä hänet oli jo palkittu Arthur Rubinstein- ja Genèven pianokilpailuissa. Avdeeva aloitti opintonsa Moskovan Gnessin-musiikkikoulussa opettajinaan Elena Ivanova, Konstantin Scherbakov ja Vladimir Tropp. Lago di Comon kansainvälisessä pianoakatemiassa hänen opettajinaan olivat William Grant Naboré, Dmitri Bashkirov ja Fou Ts’ong.

Avdeeva on esiintynyt lukuisten orkestereiden solistina (mm. Los Angeles Philharmonic, Montreal Symphony, London Philharmonic, Royal Stockholm Philharmonic, Dresden Philharmonic, Sinfonieorchester Basel, Orchestre National de Lyon, St. Petersburg Philharmonic ja BBC Scottish Symphony) kapellimestarinaan mm. Manfred Honeck, Mark Elder, Kent Nagano, Vasily Petrenko, Marin Alsop ja Marek Janowski. Avdeeva on myös aktiivinen kamarimuusikko ja on esiintynyt mm. Julia Fischerin ja Gidon Kremerin kanssa.

Avdeeva soittaa säännöllisesti resitaaleja maailman merkittävimmillä konserttilavoilla. Näistä mainittakoon Wigmore Hall, Tchaikovsky Concert Hall, Konzerthaus (Wien), Rheingaun, Salzburgin ja Lucernen musiikkijuhlat, Alte Oper (Frankfurt), Elbphilharmonie (Hampuri), Pierre-Boulez-Saal (Berliini) ja Tonhalle (Zürich). Hän on vakioesiintyjä myös mm. Varsovan kansainvälisellä pianofestivaalilla sekä Varsovan ja Puolan Radion Sinfoniaorkestereiden solistina. Kaudella 2021-2022 Avdeeva on konsertoinut Euroopassa, esimerkiksi Roque d’Antheron ja Ravel Festival Saint-Jean-de-Luz.

Avdeeva on levyttänyt Chopinin pianokonsertot (Orchestra of the Eighteenth Century/Frans Brüggen) sekä kolme sooloalbumia Mirare-levymerkille. Hän on myös levyttänyt Mieczyslaw Weinbergin kamarimusiikkia yhdessä Gideon Kremerin kanssa ECM Records- ja Deutsche Grammophon -levymerkeille.

 

Lue lisää konsertista täältä ja Yulianna Avdeevasta täältä.