Hyppää pääsisältöön

Pohjoismainen pianoakatemia

Pohjoismainen pianoakatemia

Pohjoismainen pianoakatemia kokoaa yhteen koulu- ja lukioikäisiä pianistilahjakkuuksia kaikista Pohjoismaista. Mestarikurssi toteutetaan yhteistyössä Nuorten pianoakatemian kanssa.

Pohjoismainen pianoakatemia järjestää Mäntän Musiikkijuhlien yhteydessä vuosittain mestarikurssin nuorille pianisteille. Se kokoaa yhteen koulu- ja lukioikäisiä pianistilahjakkuuksia kaikista Pohjoismaista.

Kon­sert­ti­la­val­le as­tues­saan pia­nis­til­la on ta­ka­naan val­ta­va mää­rä pit­kä­jän­teis­tä työ­tä. Teok­sen opet­te­lu ja oman tul­kin­nan löy­tä­mi­nen on pit­kä ja mo­ni­vai­hei­nen pro­ses­si. Pohjoismainen pianoakatemia tarjoaa ins­pi­roi­van ym­pä­ris­tön uusien musii­kil­lis­ten vai­kut­tei­den ja nä­kö­kul­mien syn­ty­mi­sel­le.

Mestarikurssin ai­nut­laa­tui­nen hen­ki syn­tyy sekä Mäntän Musiikkijuhlien kor­kea­ta­soi­ses­ta kon­sert­ti­sar­jas­ta että kurs­si­lais­ten, opettajien ja musiikkijuhlien esiin­ty­jien muo­dos­ta­mas­ta tai­tei­li­jayh­tei­sös­tä.

Yleisöllä on vapaa pääsy opiskelija- ja opettajakonsertteihin sekä seuraamaan oppitunteja.

Mestarikurssi järjestetään yhteistyössä Nuorten pianoakatemian kanssa. Nuorten pianoakatemia on vuonna 2013 perustettu valmennusryhmä lahjakkaille nuorille pianisteille. Sen tavoitteena on luoda inspiroiva ja kannustava ympäristö, jossa lupaavat nuoret soittajat oppivat sekä mestarikurssiopettajilta että toisiltaan.

Kesän 2024 mestarikurssi ja päätöskonsertti

Seuraava Pohjoismaisen pianoakatemian mestarikurssi järjestetään 26.7.—1.8.2024. Mestarikurssilla opettavat professorit Ivari Ilja (Viro), Patrick Jovell (Ruotsi), Marina Pliassova (Norja) ja Niklas Pokki (Suomi). 

Myös Mäntän Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa 30.7.2024 esiintyvä taiteilija Tamara Stefanovich pitää mestarikurssin valitulle ryhmälle oppilaita Koskelan koulukeskuksessa keskiviikkona 31.7. klo 9.00—11.15.

Kurssille kutsutuille opiskelijoille myönnetään stipendit kurssimaksujen kattamiseksi.

Varaslähtö on Pohjoismaisen pianoakatemian mestarikurssin päätöskonsertti ja nimensä mukaisesti jo perinteeksi muodostunut varaslähtö Mäntän Musiikkijuhlien festivaaliviikkoon. Yleisölle maksuton konsertti järjestetään Mäntän Klubilla tiistaina 30.7.2024 klo 15.30. Katso tarkemmat tiedot Varaslähtö-konsertista.

Lisätietoa

Pohjoismainen pianoakatemia
Rebekka Angervo, mestarikurssituottaja
nuortenpianoakatemia@gmail.com 
+358 50 374 1211

Män­tän Musiik­ki­juh­lat nou­dat­taa Hen­ki­lö­tie­to­la­kia (523/​199) 10§ ja EU:n tie­to­suo­ja-ase­tus­ta 2016/​679 (Ge­ne­ral Data Pro­tec­tion Re­gu­la­tion, GDPR).