Hyppää pääsisältöön

Sarah Devoyon

Sarah Devoyon

Sarah Devoyon

Musiikkisukuun Pariisissa syntynyt Espoon musiikkiopiston kasvatti Sarah Devoyon (s. 1995) valmistui maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta Musiikkikasvatuksen osastolta heinäkuussa 2022. Hän on opiskellut myös Lyonin konservatoriossa Ranskassa. Sarah on suorittanut sellonsoiton diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 2019. Sellonsoiton lisäksi  Sarah on opiskellut muiden muassa pianonsoittoa, klassista ja pop/jazz-laulua, alttoviulun-, basson-, kitaran- sekä klarinetinsoittoa. 

Sarah on konsertoinut ympäri Suomea sekä ulkomailla, mm. Latviassa, Ranskassa, Italiassa ja Kiinassa. Soolosoittamisen lisäksi Sarah on kokenut yhtyesoittaja. Hän toimi Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen soolosellistinä vuosina 2009-2014 ja soitti Jean Sibelius -orkesterin riveissä vuosina 2011-2015. Lisäksi hän soitti myös Paul Oxley’s Unit -yhtyeen jäähyväiskiertueella vuonna 2019. Nykyään hän toimii Sony Music Finlandin artistin Sara Siipolan taustabändissä. Sarah soittaa aktiivisesti kaikenlaisissa projekteissa yksin ja monenlaisissa kokoonpanoissa. Hän toimi 1. sellistinä Opera BOXin vuonna 2022 tuottamissa produktioissa Muumiooppera ja Ranskalainen ilta. 

Lisäksi Sarah opettaa sellonsoittoa. Hän opetti Espoon musiikkiopistossa vuosina 2020-2021 ja Vantaan musiikkiopistossa viransijaisena lukuvuonna 2022-2023. Hän toimii myös El Sistema Tempo -orkesterissa kapellimestarina ja sellonsoiton opettajana. Syksyllä 2023 Sarah palaa Espoon musiikkiopistoon sellonsoiton päätoimisen opettajan sijaiseksi.

Mäntän Musiikkijuhlilla Sarah on vastuussa Yhteistä hyvää kaikille -konserttisarjan suunnittelusta ja taiteellisesta toteutuksesta. Lisäksi hänet voi nähdä iltakonserttien aikana Serlachius-museo Göstan Lastennurkkauksessa viihdyttämässä perheen pienimpiä.