Hyppää pääsisältöön

Mäntän Musiikkijuhlat täyttää 25 vuotta – juhlavuoden esiintyjinä Pierre-Laurent Aimard, Yeol Eum Son ja monta muuta kansainvälistä pianotähteä

Mäntän Musiikkijuhlat täyttää 25 vuotta – juhlavuoden esiintyjinä Pierre-Laurent Aimard, Yeol Eum Son ja monta muuta kansainvälistä pianotähteä

Kuva: Eteläkorealainen pianisti Yeol Eum Son esiintyy Mäntän Musiikkijuhlilla keskiviikkona 31.7.2024. Valokuvaaja: Marco Borggreve. 

Festivaali järjestetään 30.7.—3.8.2024 Serlachiuksella Mäntässä. Konserttiliput tulevat myyntiin maanantaina 11.3.

Maailmanluokan pianoresitaaleihin keskittyvä Mäntän Musiikkijuhlat viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa. Festivaali järjestetään 30.7.–3.8.2024 tuttuun tapaan Mänttä-Vilppulassa, Serlachius Kartanon Kivijärvi-salissa taiteen ja luonnon keskellä.

Juhlavuoden ohjelmassa on yhdeksän maksullista konserttia ja ilmaiskonsertteja. Kansainväliseen taiteilijakaartiin kuuluu tunnettuja pianotähtiä, kuten argentiinalainen Ingrid Fliter, eteläkorealainen Yeol Eum Son, suomalainen Laura Mikkola, saksalainen Severin von Eckardstein, espanjalainen Javier Perianes ja ranskalainen Pierre-Laurent Aimard

Lisäksi festivaalilla esiintyy huimassa nousussa olevia nuoria pianotaiteilijoita, kuten saksalainen Elisabeth Brauß ja suomalainen Anton Mejias

Ohjelmistossa kuullaan Mäntän Musiikkijuhlien perusajatuksen mukaisesti sekä pianokirjallisuuden kulmakiviä että runsaasti pianomusiikin harvoin kuultuja helmiä.

Lipunmyynti konsertteihin alkaa maanantaina 11.3.2024 klo 12.00.

Neljännesvuosisadan aikana Mäntän Musiikkijuhlista on kasvanut korvaamaton osa suomalaista pianokulttuuria

Jo 25 vuoden ajan Mäntän Musiikkijuhlat on ollut merkittävä suomalaisen pianokulttuurin edistäjä ja vaalija. Festivaalista on muodostunut intiimi ja luonnonläheinen, jokavuotinen kohtauspaikka pianomusiikin ystäville, harrastajille ja ammattilaisille. 

Mäntän Musiikkijuhlat on vuosien varrella panostanut merkittävästi nuoriin pianisteihin, muun muassa nostamalla esiin tuoreita lahjakkuuksia, isännöimällä Nuorten pianoakatemian kesäperiodia yli kymmenen vuoden ajan ja viime vuosina lisäksi järjestämällä Pohjoismaista pianoakatemiaa. 

Festivaalilla on ollut suuri rooli myös uusien pianoteosten synnyssä. Neljännesvuosisadan aikana Mäntän Musiikkijuhlilla on kantaesitetty yli 40 pianoteosta, joista tunnetuimpia ovat Kalevi Ahon 2. pianokonsertto, 2. pianosonaatti ja Matthew Whittallin Leaves of Grass. Lisäksi Mäntässä on kantaesitetty historiallisia löytöjä muun muassa Sibeliukselta ja Saint-Saensilta. Tämän vuoden kantaesitys on tilattu säveltäjä Cecilia Damströmiltä.

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana on toiminut pianotaiteilija Niklas Pokki festivaalin perustamisesta vuonna 1999 lähtien.

“Tavoitteemme seuraaville 25 vuodelle on kasvattaa kansainvälistä mainettamme pianofestivaalien jalokivenä, jossa huipputason pianoresitaalit ja ainutlaatuiset puitteet kohtaavat”, Niklas Pokki tiivistää.

Tutustu vuoden 2024 festivaaliohjelmaan

 

Kuva: Eteläkorealainen pianisti Yeol Eum Son esiintyy Mäntän Musiikkijuhlilla keskiviikkona 31.7.2024. Valokuvaaja: Marco Borggreve. 
 

12.2.2024