Hyppää pääsisältöön

Mäntän Musiikkijuhlat siirtyy ensi vuoteen

Mäntän Musiikkijuhlat siirtyy ensi vuoteen

Elokuun alkuun suunniteltu pianofestivaali XXII Mäntän Musiikkijuhlat peruuntuu vallitsevan koronapandemiatilanteen aiheuttamien epävarmuustekijöiden takia. Kaikki tämän kesän ohjelmassa olleet konsertit on onnistuttu siirtämään vuodella eteenpäin, ja ne järjestetään 2.-7.8.2021. Festivaalilla esiintyy kansainvälisiä ja kotimaisia tähtimuusikoita mm. Ian Bostridge, Andreas Haefliger, Tuija Hakkila, Mackenzie Melemed, Antti Siirala ja Ida Elina.

“Musiikkijuhlien siirtäminen oli kipeä mutta välttämätön päätös”, toteaa juhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki. “Epävarmuustekijöitä on liikaa. Haluamme olla ehdottoman varmoja yleisömme, taiteilijoidemme, mestarikurssilaistemme sekä vapaaehtoistyöntekijöidemme turvallisuudesta. Kansainvälisenä festivaalina törmäämme myös siihen, että meidän on mahdotonta ennustaa millaisia matkustusrajoituksia Euroopassa tai USA:ssa on elokuussa.”

Päätös on festivaalille myös taloudellisesti raskas. Omat myyntitulot jäävät tältä vuodelta nollille, mutta siirto-operaation takia tuotannon työmäärä on varsinaista festivaaliviikkoa lukuun ottamatta samalla tasolla kuin muinakin vuosina, ja erilaisia jokavuotisia ja ensi vuoteen liittyviä kuluja on tullut ja tulee väistämättä, vaikka festivaalia ei järjestetä. Ilman tukia poikkeusvuodesta ei selvitä.

“Meillä on myös suuri huoli Mänttä-Vilppulan palveluiden puolesta, joita musiikkijuhlien yleisö ja oma väki on festivaaliviikolla käyttänyt runsaasti. Tämä kesä tulee olemaan kaikille varmasti vaikea, kun Kuvataideviikotkin peruuntuivat. Toivotamme todella paljon voimia kaikille”.

”Uskon kuitenkin, että tästä toivutaan ja päästään yhdessä suuntaamaan kohti valoisampaa tulevaisuutta. Tämän kummallisen vuoden jälkeen Mänttä-Vilppulan kulttuurikesä 2021 tulee ainakin tuntumaan hyvin erityiseltä”, Pokki sanoo.

Täksi kesäksi ostetut liput käyvät sellaisenaan kesällä 2021. Asiakkaat voivat myös halutessaan vaihtaa lipun Lippupisteen lahjakorttiin tai saada lipusta rahat takaisin. Lisätietoja lippuihin liittyen saa täältä.

11.5.2020