Hyppää pääsisältöön

Mäntän musiikkijuhlat toteutuivat koronaturvallisesti

Mäntän musiikkijuhlat toteutuivat koronaturvallisesti

14 vuorokautta Mäntän Musiikkijuhlien 2021 viimeisen konsertin jälkeen tiedossa ei ole tapahtumaan liittyviä altistuksia tai tartuntoja.

Mäntän Musiikkijuhlien konsertit 2.–7.8.2021 toteutettiin kahden metrin turvaväleillä. Pääkonserttipaikka vaihdettiin Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-salista Koskelan koulun liikuntasaliin, jotta turvavälien toteutuminen voitiin varmistaa. Lippuja myytiin etukäteen vain noin puolet kapasiteetista. Yleisöltä edellytettiin maskien käyttöä konserttipaikalla. Lisäksi yhteystiedot kerättiin seurueittain mahdollista myöhempää tartunnanjäljitystä varten.

Musiikkijuhlilla työskenteli kesäkuusta lähtien koronaturvallisuuskoordinaattori, joka valmisteli koronaturvallisuustoimet, toimi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa sekä koordinoi koronaturvallisuustoimia festivaalin aikana.

Turvavälien ja maskisuosituksen lisäksi Mäntän Musiikkijuhlat edellytti työntekijöiltään ja talkoolaisiltaan joko täyttä rokotesarjaa tai tuoretta negatiivista koronatestiä. Sekä koti- että ulkomaalaisilta mestarikurssilaisilta edellytettiin tuoretta negatiivista koronatestiä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi yleisötapahtumiin kahden metrin turvavälit tartuntatautilain 58d nojalla perjantaina 30.7., jolloin Mäntän Musiikkijuhlat joutuivat mm. vaihtamaan pääkonserttipaikkaa.

– Onneksi meillä oli kaikki varasuunnitelmat valmiina tätäkin tilannetta varten, sekä joustava ja tehokas tiimi. Ylimääräistä työtä ja lisäkuluja tuli reippaasti, mutta kaikesta selvittiin lopulta hyvin. Saimme yleisöltä paljon hyvää  palautetta järjestelyistä ja kiitosta siitä, että pystyimme antamaan mahdollisuuden päästä elävän musiikin ääreen. Meille oli myös todella tärkeää, että pystyimme järjestämään esiintyjille luvatut konsertit ja sillä tavalla osaltamme pitämään kulttuurielämää käynnissä tällaisina vaikeina aikoina, kertoo toiminnanjohtaja Anni Pokki.

Mäntän Musiikkijuhlien 18 tapahtuman kävijämäärä oli 1234. Se on noin kolmasosa vuoden 2019 kävijämäärästä. Ero selittyy pienennetyllä lipunmyyntikapasiteetilla ja supistetulla ilmaistapahtumien määrällä.

22.8.2021