Hyppää pääsisältöön

Serlachius

Serlachius

Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään Serlachiuksella, joka on taidekohde Mäntän kulttuurimaisemassa. Konserttipaikkana toimii Kivijärvi-sali Serlachius Kartanolla.

Serlachius-museot on toiminut vuodesta 1945 lähtien Joenniemen kartanossa, jonka Gösta Serlachius rakennutti edustuskodikseen. Kartanon klassikot -kokoelmaripustuksessa on esillä Suomen kultakauden taiteen helmiä muun muassa Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä, Hugo Simbergiltä ja Helene Schjerfbeckiltä. Vuonna 2014 valmistui puurakenteinen laajennusosa, jonka myötä museon toiminta laajentui myös nykytaiteen pariin.

Museon sydämessä sijaitseva Ravintola Gösta tarjoaa hyviä, konstailemattomia makuja, olipa kyse lounaasta, illallisesta tai kahvitteluhetkestä. Ravintoloitsija ja palkittu keittiömestari Henry Tikkanen arvostaa paikallisia, laadukkaita ja sesongin mukaisia raaka-aineita. Varaa etukäteen Ravintola Göstan väliaikatarjoilut tai pöytä ravintolasta.

Serlachius Taidesauna valmistui kesällä 2022 museon puistoon Melasjärven rantaan. Sen on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu arkkitehtikolmikko Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bezan. Rakennus valittiin Arkkitehtuurin Finlandia 2022 -ehdokkaiden finaalikolmikkoon. Serlachius Taidesaunaa vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin. Kaikilla on mahdollisuus nauttia Taidesaunan löylyistä yleisövuoroilla. Mäntän Musiikkijuhlien aikaan yleisövuorot järjestetään tiistaina ja keskiviikkona 30.–31.7. klo 11–18.

Tarkista tiedot Kivijärvi-salin esteettömyydestä

Konserttien väliaikatarjoilut

Varaukset konserttien väliaikatarjoiluille lipunoston yhteydessä verkosta tai suoraan Ravintola Göstasta. Ravintola on konserttipäivinä auki klo 11–18 (keittiö klo 17.30 saakka) ja ryhmille myös tilauksesta.

Yhteystiedot

Serlachius
Joenniementie 47, Mänttä
puh. +358 3 488 6800
serlachius.fi