Hyppää pääsisältöön

Julia Ilomäki

Julia Ilomäki

Julia Ilomäki. Kuva: Sakari Kapanen

Huilisti, muusikko ja musiikkikasvattaja Julia Ilomäki (MuM) toimii huilistina niin klassisen musiikin kuin muidenkin musiikkigenrejen kentällä. Julian soittoa leimaa monipuolisuus ja intohimo kaikkea musiikkia kohtaan. Julia toimii muusikkona aktiivisesti freelancerina sekä erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa sekä ulkomailla.

Julia on valmistunut ammattimuusikoksi Tampereen Konservatoriolta erinomaisin arvosanoin vuonna 2016. Sittemmin hän on jatkanut opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä Tukholman Kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Julia on suorittanut diplomikonserttinsa klassisesta huilusta keväällä 2022 ja valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2023. 

Musiikin esittämisen lisäksi opettaminen on aina ollut lähellä Julian sydäntä. Julia nauttii, kun saan jakaa omaa musiikillista osaamistaan muiden kanssa luoden mahdollisesti jotain vielä suurempaa. Tämä on Julian vahvuus niin muusikkona kuin musiikkikasvattajana. Julia toimii huiluopettajana mm. Metropolia-ammattikorkeakoulussa, Helsingin työväenopistolla sekä yksityisesti, ja on Helsingin huiluleirin toinen perustajajäsenistä. 

Julia toimii Mäntän Musiikkijuhlilla Yhteistä hyvää kaikille -konserttisarjan taiteellisen sisällön vastaavana suunnittelijana ja esiintyvänä muusikkona yhdessä Sarah Devoyonin kanssa. Katso lisätiedot Yhteistä hyvää kaikille -konserteista.

Kuva: Sakari Kapanen