Hyppää pääsisältöön

Severin von Eckardstein

Severin von Eckardstein

Severin von Eckardstein. Kuva: Irene Zandel

Severin von Eckardstein on yksi sukupolvensa johtavista saksalaisista pianisteista. Jo nyt hänelle on kertynyt runsaasti soolokonsertteja ja konserttoesiintymisiä suurilla näyttämöillä ympäri maailmaa.

Hän on esiintynyt muun muassa Kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin, Dallasin sinfoniaorkesterin,  NHK-orkesterin ja Mariinski-orkesterin kanssa sekä tunnettujen kapellimestarien johdolla, joihin lukeutuvat Paavo Järvi, Jaap Van Zweeden, Philippe Herreweghe, Marek Janowski ja Valeri Gergijev.

Von Eckardstein on säännöllinen vierailija Amsterdamin Concertgebouw'n Meesterpianisten-konserttisarjassa ja avasi sarjan 25-vuotisjuhlakonsertin vuonna 2012. Vuonna 2020 hänet kutsuttiin tämän poikkeuksellisen konserttisarjan vieraaksi jo kahdeksatta kertaa. Hän esiintyy säännöllisesti Ruhrin Klavier-Festivalilla Saksassa.

Saksan Düsseldorfissa vuonna 1978 syntynyt pianisti on voittanut palkintoja lukuisissa merkittävissä kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Leedsin kansainvälisessä pianokilpailussa (2000), Münchenin ARD-kilpailussa (1999) ja Concours Reine Elisabeth -kilpailussa Brysselissä (2003), jossa hän voitti ensimmäisen palkinnon.

Von Eckardsteinin musiikillista koulutusta muokkasivat ennen kaikkea hänen opettajansa professori Barbara Szczepanska, professori Karl-Heinz Kämmerling ja professori Klaus Hellwig Berliinin taideyliopistosta. Lisäksi hän sai lisäopetusta ja inspiraatiota Comojärven Kansainvälisessä pianoakatemiassa Italiassa. Hän pitää säännöllisesti mestarikursseja muun muassa Suomessa ja Etelä-Koreassa. Vuodesta 2023 alkaen hän on toiminut pianon ja pianokamarimusiikin professorina Kölnin Hochschule für Musik und Tanzissa.

Myös kamarimusiikilla on merkittävä osa hänen ohjelmistossaan. Hän on esiintynyt muun muassa Kuhmon kamarimusiikkifestivaalilla Suomessa, Delftin kamarimusiikkifestivaalilla Alankomaissa ja sellisti Heinrich Schiffin kanssa Risørin kamarimusiikkifestivaalilla Norjassa. Hänen muita esiintymiskumppaneitaan ovat esimerkiksi Andrej Bielov, Sophia Jaffé, Isabelle van Keulen, Isang Enders ja Nicolas Altstaedt. Vuonna 2015 hän perusti Berliinin Konzerthausiin Klangbrücken-kamarikonserttisarjan yhdessä viulisti Franziska Hölscherin kanssa.

Von Eckardsteinin levytykset Medtnerin, Skrjabinin, Wagnerin, Schubertin, Schumannin, Debussyn ja muiden sävellyksistä ovat arvostettuja. Hänen levytyksensä Dupontin La maison dans les dunes -sarjasta on voittanut Diapason d'Or -palkinnon. Hänen uusin albuminsa Vers la flamme julkaistiin lokakuussa 2023.

Kuva: Irene Zandel

Severin von Eckardstein esiintyy festivaalilla torstaina 1.8.2024 klo 18.30. Tutustu konsertin ohjelmaan.