Arkkitehti Georg Schreckin suunnittelema Vilppulan kirkko valmistui vuonna 1900 ja Porvoon hiippakunnan piispa Herman Rågbergh vihki sen 14.9.1900. Kirkko on hirsirakenteinen pitkäkirkko, jossa sakasti on itäpäässä ja kellotorni länsipäässä. Ikkunat ovat saaneet vaikutteita gotiikasta. Sisältä kirkko on kolmilaivainen, lehtereitä kannattavan pylväikön jakama. Pilareiden runko on kulmikas, ja yläosassa on iankaikkisen elämän symboli voiton palmu. Kirkkosalin penkkien päätyjen kaartuvat muodot antavat jugend-vaikutelman. Kirkkotekstiilien suunnittelusta on vastannut tekstiilitaiteilija Tellervo Strömmer.
Kirkossa on istuinpaikkoja noin 700 henkilölle. Kirkon länsipäätyyn sijoittuu ruusuikkuna. Esikuvana on keskiaikaiseen goottilaiseen ympyrä-geometriaan perustuva pyöröikkuna. Ikkunan puitteista muodostuu koristeellinen keskusornamentti, ruusukuvio ja siitä on saatu osittain aihe Mänttä-Vilppulan seurakunnan logoon ja sinettiin.
Ensimmäiset 15-äänikertaiset urut vihittiin käyttöön 11.10.1914. Urkujen polkijaa tarvittiin aina vuoteen 1938 saakka. Nykyiset vuonna 1981 hankitut urut ovat 21-äänikertaiset. Suunnittelijana oli taiteilija Asko Rautioaho ja rakentamisesta huolehti urkurakentamo Tuomi. Urkujen julkisivun suunnitelman laativat yhdessä Asko Rautioaho ja arkkitehti Pentti Peltonen.
Riihikankaantie 14, Vilppula
Lähde: Mänttä-Vilppulan seurakunta